Danas je održan Turnir u ragbiju na najljepšoj pješčanoj plaži u B i H, na Marinovcu, na Buškom jezeru, u općini Tomislavgrad

Turnir je održan po vjetrovitom, ali sunčanom i dosta ugodnom vremenu, u nazočnosti velikog broja posjetitelja. Sudjelovalo je više od stotinu ragbijaša iz Hrvatske i B i H.

Sudjelovalo je deset ragbi klubova:

MAKARSKA RIVIJERA -  MAKARSKA

SINJ - SINJ

RUDAR - ZENICA

HERCEG - MOSTAR

VITEZ - VITEZ

TOMISLAV - TOMISLAVGRAD

ČELIK - ZENICA

MARŠAL - SARAJEVO

PLOČE - PLOČE

MED MEDENI - VILANI KRASICA – RIJEKA

Pobjednik turnira i ponovno najbolji beach rugby tim je ekipa Rudar iz Zenice koji su obranili prošlogodišnju titulu. Pobijedili su u finalu ekipu Med Medeni iz Rijeke ,kojima za utjehu ostaje naslov najbolje ekipe iz Europske unije. Treće mjesto osvojila je ekipa Čelika iz Zenice, nakon što su u ekstra vremenu  izborili pobjedu nad ekipom Makarske rivijere.

{youtube}6KTE9VKHGxU{/youtube}

Na turniru je održana revijalna utakmica između ženskih rugby ekipa. Pomlađena ekipa Tomislava dobro je parirala ženskom ragbi timu Maršal iz Sarajeva. Rezultat je bio neriješen, a mnogobrojni posjetitelji su imali prigodu vidjeti kako ljepši spol igra rugby.

Poredak je sljedeći:

1. RUDAR

2. MED MEDENI

3. CELIK

4. MAKARSKA

5. SINJ

6. TOMISLAV

7. MARŠAL

8. HERCEG

9. VITEZ

10. PLOČE

Natjecanje je proteklo bez većih ozljeda, u lijepom ozračju, što je odlika ovakvih turnira, a ovaj na prekrasnoj plaži Marinovac je jedinstveni ragbi turnir u B i H.

Organizatori - Udruga građana „Dobri ljudi“ i RK Tomislav iz Tomislavgrada su veoma zadovoljni odzivom i ragbijaša i publike, zahvaljuju svim volonterima koji su sudjelovali u organizaciji, pokroviteljima, te su izrazili nadu kako će ovo postati tradicionalni turnir, koji će svake godine okupljati sve veći broj sudionika i posjetitelja, te postati i sportska i turistička atrakcija na Buškom jezeru.

www.tomislavnews.com

 

 

 

 

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top