Nivea BH Fashion Week Sarajevo službeno je otvoren večeras u hotelu "Holiday". Nakon 30 uspješnih sezona, ovo je 31., koja će biti organizirana od drugog do četvrtog  studenog 2013. godine. NOVE FOTOGRAFIJE!


Udruženje manekena i modnih kreatora BiH obećava još jedan dobar modni događaj u glavnom gradu BiH, a sve pod pokroviteljstvom kozmetičkog brenda Nivea.

Sudjelovanje na ovom modnom događaju uzet će svi značajniji akteri modne scene u BiH, ali i neki dizajneri iz inozemstva.

"Vrijednost projekta je popularizacija domaćeg bh. modnog dizajna i afirmacija mladih umjetnika, što je prepoznala i Nivea", ističu organizatori.

Primarni cilj Udruženja manekena i modnih kreatora Bosne i Hercegovine je da sve svoje suradnike, poslovne partnere, medije i zaljubljenike u modu, informira o uspjesima naših talentiranih kreatora, koji se trude da svojim radom, zanimljivim dizajnom pokažu da zaslužuju bitno mjesto u svijetu modne industrije, te da kvalitetnim sadržajem, odnosno revijama domaćih i stranih dizajnera zadobije centralnu pažnju u svijetu mode u BIH i šire, što danas i jest tako, ističu organizatori.

Ovogodišnje zaštitno lice Fashion Week Sarajevo je prelijepa Jovana Gajić, koja je nakon prošle kampanje za 30. jubilarni Nivea BH Fashion Week Sarajevo, dobila mnogobrojne pozive u inozemstvo, najprije u Milano, a potom je u kolovozu bila jedina predstavnica BiH na izboru za "Look of the Year 2013" na Siciliji.

Fashion Week večeras u 20 sati otvaraju UTOK Fashion Show i renomirani modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad. UTOK (Udruženje tekstilne industrije, obuće i kože) je pripremio prezentaciju najboljih BH proizvođača tekstilne i odjeće od kože i krzna, te intimnog rublja, spavaći i kupaći program. Na modnoj reviji će biti prezentirani proizvođači teške i lake muške i ženske modne konfekcije, kožne i konfekcije od krzna, te intimnog rublja, spavaći i kupaći program.

Kada je u pitanju Haad, njegova samostalna modna revija ponudit će kolekciju koja je inspirirana pokretom, ritmom i slobodom kroz kulturno nasljeđe naše domovine.Među samostalnim modnim dizajnerima narednih dana će revije imati i Senada Baković, Marija Perić, Nadina Kovač, Albina Yigit Dželalagić... Posebnu atrakciju zadnje, treće večeri, predstavljat će revije u okviru kojih će se predstaviti modni dizajneri Andrea Vrljić, modni dvojac Demira Mahmutović i Emina Hasanović, te ukrajinska modna dizajnerica Marina Kosorić, koja živi i radi u Sarajevu.

Tu su još i kreacije Stanke Zovko i Istoka Bratića, kao i revije još nekih modnih kuća, te revije studenata-početnika u svijetu mode.

Danas, prije početka Fashion Week, bilo je upriličeno druženje s novinarima, kao i upoznavanje sa sadržajima koje će publika moći vidjeti narednim danima.

(Klix.ba)TN/Foto: FB Lovely Unique/Foto Perić.

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top