Meggle i ove godine u praznično vrijeme dariva - i ovaj put one kojima je najpotrebnije


Jučer (27.12. 2013.) ispred firme Meggle gospođa Rosana Gojo uručila je logopedski set Behringer i vibrofon aparat u vrijednosti 6.000 KM Domu zdravlja Tuzla.
„Izuzetna nam je čast što smo mogli donirati logopedski set Behringer i vibrofon aparat koji će zaposlenicima Doma zdravlja pomoći u radu s djecom i onima kojima je pomoć ove vrste neophodna.“, rekla je Rosana Gojo, voditeljica  kompanije Meggle za regiju Tuzlanskog kantona.

Donirani aparat je prvi ovakav uređaj u zdravstvu u Tuzli koji će podići nivo usluge koja se pruža u Dispanzeru za predškolsku djecu - Centru za rani rast i razvoj pri Domu zdravlja.
„Ovakva novina u našem Centru stavlja Dom zdravlja Tuzla na mapu  ustanova koje kontinuirano unapređuju i inoviraju usluge kako bi zadovoljili potrebe svojih pacijenata“, rekla je Jasmina Klebić, magistar logopedije, zaposlenica u Centru za rani rast i razvoj, te dodala da se logopedski set Behringer koristi kod artikulacijskog poremećaja, zatim poremećaja fluentnosti kod pacijenata koji imaju afaziju i kod slušno oštećenih pacijenata.
Mr.Sc. J. Klebić je izrazila svoju zahvalnost kompaniji Meggle koja je svojom donacijom prepoznala potrebu da se djeci sa poteškoćama u razvoju govora pruži ovakav vid podrške.

Meggle je kompanija koja se uvijek rado odaziva na humanitarne akcije posebno kada su djeca u pitanju. Jedna od akcija bila je i u UKC Tuzla kojem su donirali aparat za djecu dijabetičare.
Meggle/TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top