Dogovoren je i bogati nagradni fond zahvaljujući našim sponzorima Meggle, Violeta i Eronet.


Pozivaju se svi polumaratonci, maratonci kao i zainteresirani trkači iz Hercegovine, Dalmacije, Bosne, iz regije i ostatka svijeta da se pridruže Prvom posuškom novogodišnjem polumaratonu koji će se održati 4.1. 2014 godine u organizaciji novoosnovanog AK Opanci Posušje u suradnji sa splitskim AK Marjan uz financijsku i organizacijsku pomoć Općine Posušje i Županije Zapadnohercegovačke kako javljaju iz kluba.

Ruta djelovanja biti će cijelim putem označena: preko glavne ulice u gradu; preko "Pratarske ograde" i Radovnja (koji su mladi iz općine Posušje baš lijepo pripremili i očistili i time im se Klub ovim putem zahvaljuje); zatim silaska niz Brinu na most na Ričini, do ulaza u Topalu i na kraju do cilja.

Naravno, ukupna kilometraža rute je 22 kilometra kao i svaki ozbiljan polumaraton. Moramo napomeniti da su su svoj dolazak najavili poznati maratonci iz regije. Svoje sudjelovanje je potvrdio i načelnik općine Posušje Branko Bago kao i njegove kolege iz susjednih općina.

Dogovoren je i bogati nagradni fond zahvaljujući našim sponzorima Meggle, Violeta i Eronet. Prva nagrada iznosi 800 km i trkačka oprema Saucony. Druga nagrada 500km i trkačka oprema Saucony, te treća nagrada 300 km i trkačka oprema Saucony; kako za žene tako i za muškarce.

Svaki natjecatelj koji uspije završiti utrku dobiti će simboličnu nagradu u obliku medalje kao uspomena na prvi posuški polumaraton. Putem će nailaziti na volontere koji će dijeliti vodu i okrijepu.

Za djecu i mlađe uzraste biti će organizirana kratka utrka kroz glavne ulice Posušja duljine od 1000 metara. Pozivamo roditelje da povedu svoje najmlađe.

Klub je gledao i estetsku stranu staze, tako da ubuduće ovaj polumaraton privuče što više trkača kako bi postao regionalno prepoznatvljiv i tradicionalan.

Treba napomenuti da AK Opanci u suradnji s AK Marjan i AK Maksimir iz Zagreba planira organizirati u skoroj budućnosti , negdje u sedmom mjesecu 2014, prvi Hercegovski maraton koji bi se odvijao na ruti Posušje - Rakitno - Blidinje. O tome, uskoro opširnije javljaju iz AK Opanci.

SATNICA NOVOGODIŠNJEG POSUŠKOG POLUMARATONA

8:00 – 8:55 Okupljanje, prijava, podjela startnih brojeva - Posušje (kod Hotela)
9:00 Odlazak na start utrke ispred zgrade Općine
9:20 – 9:45 Prijava, podjela startnih brojeva, prozivka
10:00 START polumaratona - Posušje (ulica fra Grge Martića)
10:30 START dječje utrke - Posušje
11:00 – 12:00 Ulazak u CILJ i okrepa - Topala (kod Golf kućice)
12:30 Proglašenje pobjednika i podjela medalja - Posušje
13:00 Ručak za maratonce i goste

Medijski pokrovitelj: HRT, Hercegovina.info, Bljesak.info, abcportal.info, Poskok.info, Grude-online, Tgportal, HTV Oscar, i nadamo se lokalne radio postaje.

Fena/TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top