Ovaj recept je zaista – čudo! Košta malo, a pomaže puno, kažu oni koji su ga isprobali!


Davno sam pročitala savjet jednog vojnog liječnika o tome kako održati zglobove u dobrom stanju i istovremeno otkloniti mnoge probleme vezane za njih. Provjerila sam na sebi, svojim prijateljima i uvjerila sam se da je ovaj recept zaista – cudo!
Ovaj recept ću podijeliti s vama, koji imate problema s bolovima u zglobovima, leđima, nogama, vratu itd.
Recept glasi ovako:

    Kupiti u bilo kojoj prodavaonici 150 gr bilo kojeg jestivog želatina, sa voćnim ukusom ili bez, svejedno ( 150gr – za kuru liječenja od mjesec dana).
    Uvečer sipajte 5 gr želatina (dvije ravne žličice) u četvrt čaše s hladnom (iz frižidera) vodom.
    Pomiješajte i ostavite da stoji do jutra (izvan frižidera)
    Želatin će nabubriti i pretvorit će se preko noći u žele.
    Ujutro popijte smjesu na prazan želudac. Možete dodati sok, vodu sa medom ili pomiješati smjesu sa jogurtom ili kiselim mlijekom. Ili na bilo koji drugi način koji vama odgovara.

Funkcionira tako da ljudi koji su se žalili na bolove u zglobovima, leđima, nogama, bolove u kralježnici, vratu itd., poslije tjedan dana prestaju ih primjećivati!

Vrijeme liječenja je mjesec dana. Ponoviti za 6 mjeseci. Ovo je način da se obnovi „podmazivanje“ zglobova. A od zdravih zglobova zavisi i normalan rad mnogih organa, jer sve je u našem organizmu povezano.

Jedino „NE“ – mnogi ne vjeruju. Skupi lijekovi protiv bolova puni kemije za nekoga su jedino rješenje, a tako „primitivno“, ne zahtjevno liječenje ne ulijeva povjerenje.

Zašto je želatin toliko koristan za zglobove?

Želatin – proizvod životinjskog porijekla, dobiven u rezultatu prerade vezivnog tkiva krupne rogate stoke – tetiva, kostiju, hrskavica, je ustvari kolagen u najčistijem obliku. Pozitivno djeluje na stanje unutrašnjih vlakana i sitnih sudova. U sebi ima dvije aminokiseline: prolin i hidrosiprolin, koji imaju pozitivan utjecaj na oporavak vezivnog tkiva. Želatin je u stanju da poveća rast i obim vezivnog tkiva, sto je veoma važno kod bolesnih zglobova.

Želatin je koristan proizvod izuzetnog kvaliteta za poboljšanje zdravlja:

    - jača zglobove i srčani mišić
    - poboljšava metabolizam
    - povećava mentalnu sposobnost
    - održava zdravo stanje koze
    - daje elastičnost i snagu tetivama i ligamentima
    - sprječava razvoj osteoporoze i osteoartritisa
    - dovodi do poboljšanja rasta i strukture kose i noktiju
    - nezamjenjiv kod displazije

Iz osobnog iskustva mogu vam reci da su zaista za samo 7 dana prestali bolovi u kralježnici i ukočenost u vratu, koje sam osjećala već mnogo mjeseci, jer moj posao vezan je za dulje sjedenje za računalom. Poslije kure liječenja od mjesec dana osjećala sam se mnogo bolje, bolovi u leđima su nestali!

haber.ba/TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top