Zainteresirani sudionici su dužni dostaviti esej od 2. 000 riječi na sljedeću temu: „Rješavanje nezaposlenosti mladih u Bosni i Hercegovini: Gledište moje generacije”.
Poštovane kolege,

Grupacija Svjetske banke (The World Bank Group) objavila je nagradni  natječaj /konkurs za pisanje eseja na temu „Posao za mlade“. WGB se zalaže za pružanje podrške BiH u promoviranju reformi koje će kreirati više radnih mjesta. Obzirom da su mladi ljudi u najvećoj mjeri pogođeni problemima nezaposlenosti, od ključne je važnosti čuti upravo njihovo mišljenje o tome kako najbolje odgovoriti na izazov koji donosi nezaposlenost mladih u BiH.   Cilj Grupacije Svjetske banke je da kroz ovo takmičenje sakupi ideje mladih iz BiH i kreira više radnih mjesta za nove generacije.

Zainteresirani sudionici su dužni dostaviti esej od 2. 000 riječi na sljedeću temu: „Rješavanje nezaposlenosti mladih u Bosni i Hercegovini: Gledište moje generacije”.
 
Prijave se šalju putem e-maila na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i trebaju sadržavati motivacijsko pismo s kratkom biografijom kandidata.

Rok za slanje eseja je od 05.02.2014. do 31.03.2014. godine. Proglašenje pobjednika bit će objavljeno 15.04.2014. godine.
 
Pobjednici će primiti novčane nagrade. Autor najboljeg eseja bit će nagrađen s 5.000 KM. Nagrade za drugo i treće mjesto iznosit će 3.000 KM i 1.000 KM.

Natjecanje je otvoreno samo za državljane Bosne i Hercegovine, u dobi između 18 i 30 godina, koji su diplomirali ili su studenti dodiplomskog studija.

Za informacije o natječaju/konkursu posjetite: http://www.worldbank.org/en/country/bosniaandherzegovina/brief/jobs-youth-essay-competition-bosniaandherzeg

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top