Nedjelja, 15. lipnja povijesni je dan za rukomet u Bosni i Hercegovini! Bh. reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine!


Momčad Dragana Markovića u uzvratu dodatnih kvalifikacija odigrala je na Islandu 29:29 i tako zahvaljujući pobjedi 33:32 iz prve utakmice plasirala se u Katar.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prvom poluvremenu utakmice u Reykjaviku odigrala možda i najboljih 30 minuta posljednjih godina. Bh. rukometaši briljirali su u prvom dijelu i fantastičnu igru okrunili s vodstvom od pet razlike (15:10).

U nastavku se razbranio islandski golam Gustavsson i domaći su stigli BIH i uveli utakmicu u potpuno neizvjesnost. No, Ivan Karačić postigao je 29. gol bh. reprezentacije, a nakon što je Dejan Malinović promašio za pobjedu Islanđani su izgubili loptu i počelo je slavlje gostiju.

Nikola Prce imao je sedam golova u ovoj utakmici, a Ivan Karačić dodao je šest. Kod Islanda je Sigurdsson postigao devet golova.
bljesak/TN/Foto:DA

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top