TKO JE BIO NAJUSPJEŠNIJI POLITIČAR NA PODRUČJU OPĆINE TOMISLAVGRAD U 2017. GODINI?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Studenti iz Hrvatske išli kući za blagdane pa automobilom sletjeli u Neretvu, stradali dva mladića i dvije djevojke. Večeras je vozilo izvučeno iz Neretve

 

Na putu između Jablanice i Mostara u mjestu Bijela došlo je do prometne nesreće u kojoj je, automobil Škoda Octavia, hrvatskih tablica sletio u rijeku Neretvu.

Prema riječima očevidaca automobil je bio pun, pretpostavlja se da su bile četiri osobe. Prema saznanjima Večernjeg lista BiH jedna je osoba izvučena iz vode, živa je i hitno odvezena u bolnicu. Na licu mjesta je policija i upućeni su ronioci da traže ostale osobe iz automobila.

 

12.20 

Vozilo hrvatskih registarskih tablica s pet putnika sletjelo je jutros s magistralne ceste M-17 kod mosta Bijela između Mostara i Jablanice te završilo u rijeci Neretvi - potvrdio je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

 

Po njegovim riječima, u Neretvu je sletjelo vozilo marke „škoda fabia“, vinkovačkih registarskih tablica, nakon što je prednjim dijelom udarilo u brdo.

 

- Policiju je o nesreći obavijestio građanin koji je vozilom naišao iz suprotnog smjera, a prema još neslužbenim informacijama, jedna osoba je isplivala, dok su u vozilu još ostale četiri osobe - kazao je Marić.

 

12.24 

Večernji list BiH doznaje da je riječ o studentima  Sveučilišta u Mostaru koji su krenuli u Hrvatsku, kući za blagdane. Sumnja se da je četvero studenata smrtno stradalo.

 

13.06 

Pripadnici policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog županije tragaju za automobilom koji je sletio u jezero Salakovac na putu između Jablanice i Mostara u mjestu Bijela, a kako nam je potvrđeno iz Civilne zaštite HNK-a četiri osobe su se utopile.

 

Jedna osoba je uspjela iskočiti iz automobila te je spašena. Potvrđeno nam je da se radi o vozilu Škoda Octavia vinkovačkih registarskih oznaka.  

Na terenu su vatrogasne ekipe i pripadnici policije. Još uvijek traje potraga za automobilom, a dežurna tužiteljica nam nije mogla dati više informacija osim da je na terenu, te da uviđaj traje.

 

13.30 

Ribari su sonarom locirali vozilo na 13 metara dubine, čeka se dolazak dežurnog tužitelja na lice mjesta, te izvlačenje vozila. Na licu mjesta su vatrogasci i policija.

 

Završen je očevid na mjestu gdje se dogodila prometna nesreća i sada se čeka da dođu ronici i specijalna dizalica kako bi se pristupilo izvlačenju vozila i tijela iz rijeke Neretve.

 

13.45

U vozilu su se nalazile još četiri osobe inicijala V.B (1991. godište), Š.A (1993), T.V (1995) i D.R (1995), riječ je o dva mladića i dvije djevojke.

Svi su iz Vinkovaca ili okolice Vinkovaca, na terenu je  prometna policija, specijalci i Gorska služba spašavanja. Uskoro se očekuje dolazak krana pomoću kojeg će biti izvučeno vozilo koje je locirano na mjestu gdje je i sletjelo, na 13 metara dubine, kazao je glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

 

16.10

Pripadnici GSS-a Mostar trenutno se nalaze na mjestu nesreće, ronioci pretražuju korito rijeke. Tijela još nisu izvučena.

 

16.20

Duboko nas je pogodila tragična vijest o pogibiji naših studenata. Obiteljima poginulih u svoje osobno ime, i u ime Sveučilišta u Mostaru, izražavam najdublju sućut. Naše misli su sa obiteljima nastradalih. Ovo je težak i veliki gubitak za Sveučilište u Mostaru. Sveučilište u Mostaru će sačuvati vječnu uspomenu na naše studente, izjavila je rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ljerka Ostojić

 

17.05

Zdenko Marić predsjednik Gorske službe spašavanja u BiH nam je rekao da se vrše pripreme za izvlačenje tijela, te da je teren nepristupačan. 

 

"Treba puno ljudi za izvlačenje tijela, tu su ekipe na terenu i uskoro ćemo pristupiti izvlačenju", kazao je Marić.

 

17.30

"Poštovani župane, s velikim žaljenjem smo primili vijest o tragičnom gubitku mladih života uzrokovanim prometnom nesrećom koja se dodgodila kod mosta Bijela, nedaleko od Mostara.

U ime HDZ-a BiH, HNS-a, i svoje osobno ime želio bih uputiti Vama, narodu Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca i obiteljima nastradalih izraze najdublje sućuti. U ovim teškim trenucima za obitelji nastradalih duboko suosjećamo s njihovom boli. Primite izraze mog osobitog poštovanja", izjavio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović.

 

18.20

Počela akcija izvlačenja nastradalih Vinkovčana

 

Nešto iza 17 sati počela je akcija izvlačenja tijela četvoro nastradalih Vinkovčana koji su se jutros utopili u Neretvi sjeverno od Mostara - izjavio je za Fenu Zdenko Marić iz Hercegovačke gorske službe spašavanja Mostar.

 

 Marić je kazao kako je riječ o složenoj akciji s obzirom da se vozilo, u kojem se nalaze nastradali, nalazi u nezgodnom položaju na oko 20-metara dubine.

 

- Nakon što izvučemo nastradale pokušat ćemo izvući vozilo – kazao je Marić.

 

19.05 

Izvučeno je vozilo nastradalih studenata iz Neretve. Zbog izvlačenja tijela na magistralnoj cesti M-17 Jablanica-Mostar promet se odvija naizmjenično jednom trakom

 

 Večernji/TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top