Brojne skupine vjernike iz udaljenijih krajeva danas su već pješice krenule u najveće nemarijansko svetište u našoj zemlji.
Večeras običavaju prenoćiti u nekom od sela u kojem ih mještani, jednako i katolici i nekatolici, rado prime te sutra nastavljaju svoje hodočašće. Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona objavila je danas predivan promotivni film o podmilačkom svetištu. Film prikazuje bosanskog franjevca koji nestrpljivo u molitvi iščekuje dolazak hodočasnika koji sa svih strana zavjetujući se naviru u svetište.
Mnogi od njih hodočaste i preko 100 kilometara bosonogi prikazujući svoju žrtvu Bogu od kojeg po zagovoru svetog Ive ištu zdravlje za svoje najbliže, pomoć u teškim životnim situacijama i drugim potrebama. Došavši u podmilačko svetište ispovijedaju svoje grijehe, obilaze na koljenima staru crkvu svetog Ive i njegov kip te sudjeluju u svetoj misi i pobožnostima. Iz ovog svetišta odlaze utješeni, ohrabreni i radosni te puni snage za nošenje životnih križeva. (Franjevačka prisutnost u Bosni)

 

VIDEO : https://www.youtube.com/watch?v=YQnXTFyxKKM

TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top