Stručni aktiv nastavnika njemačkog jezika HBŽ traži jednakost njemačkog jezika s engleskim


Stručni aktiv nastavnika njemačkog jezika HBŽ zaprimio je informaciju o provođenju ankete u prvim razredima osnovnih škola po pitanju izbora prvog stranog jezika što nije sukladno Nastavnim planovima i programima i Zakona o osnovnom školstvu.

Na zadnjem sastanku Stručnog aktiva nastavnika njemačkog jezika HBŽ i predstavnika Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ, održanog u Gimnaziji Livno 15.svibnja 2013., iznesen je stav struke u kojem se samo inzistira na primjeni Zakona.

Sukladno tomu je i dogovoreno da se Zakon ispoštuje i njemački jezik tretira ravnopravno kao i engleski, odnosno da engleski ne može i ne smije biti neprikosnoveno i isključivo prvi strani jezik. Nikakva anketa nije potrebita, jer nije u skladu s navedenim Zakonom. K tomu je još i za primijetiti da struka uopće nije obaviještena o anketi, koja je provedena isključivo od strane nadležnog Ministarstva.

Zakon je u ovom slučaju decidiran i jasan i nitko nema pravo licitirati s bilo kojim predmetom propisanim Zakonom i razrađenim Nastavnim planom i programom, priopćenje je iz Stručnog aktiva nastavnika njemačkog jezika HBŽ.
TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top