Svečanim otvaranjem Muzeja, sinoć je u Tomislavgradu počela tradicionalna duhovno-kulturna priredba Dani sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu


Nakon svete mise koju je predvodio poznati hercegovački svećenik fra Dalibor Milas, pred  mnogobrojnim posjetiteljima, među kojima su bili i uglednici iz političkog , kulturnog i crkvenog života, okupljenima ispred duvanjske Spomen-bazilike, svečano je otvoren Franjevački muzej koji nosi ime fra Joze Križića, znamenitog duvanjskog svećenika.
Prigodne riječi posjetiteljima je uputio gvardijan duvanjski fra Ante Pranjić, a svečanu vrpcu ovoga vrijednoga zdanja, na koje su Duvnjaci godinama čekali, presjekao je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko. Posjetitelji su mogli vidjeti uistinu vrijednu zbirku, vrijedne muzejske eksponate, koji će sada biti dostupni svima koje zanima muzejska građa, i ne samo s duvanjskog područja, nego i šira, čak s drugih kontinenata, jer Muzej ima i afričku zbirka, eksponate koje su franjevci donosili iz svojih misija na crnom kontinentu.
Posjeta Muzeju je besplatna, a bit će otvoren od 08-16 sati. I prvi put u Tomislavgradu, u Muzeju, bit će stalno zaposlen jedan arheolog, mladi duvanjski kustos iz Bukovice, Stipan Dilber


Čestitke na otvaranju Franjevačkog muzeja, primjerenog imena Fra Joze Križića, a ozračje na otvaranju i dio zbirke možete vidjeti na našim fotografijama.

Tekst i foto: www.tomislavnews.com

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top