Mladen je ostao zatečen prizorom koji je vidio: obližnja mjesta gdje je gonio koze na ispašu odišu svježom kozjom krvi.


Jučer su vukovi šokirali obitelj Čelar, a i stanovnike obližnjih sela, sve one koji su vidjeli što se dogodilo. Mladen je ostao zatečen prizorom koji je vidio: obližnja mjesta gdje je gonio koze na ispašu odišu svježom kozjom krvi.
Jučer poslije podne Mladen Čelar iz livanjskog sela Miša čuvao je koze nedaleko od kuće, na predjelu Ploča/Tribanj, kada su se, iznenada, psi, koji ga svaki dan prate, raširili uokolo stada, počelo je komešanje koza, a zatim su počele panično bježati. Za neke je bilo prekasno!


 „Prebrojao sam pet udavljenih koza i jedno jare“ kaže Mladen.
„Prije toga nazvao me jedan policajac iz Podhuma i rekao mi da je vidio vuka kako prelazi cestu i odlazi u grmlje. Ja sam mu rekao kako sam često vukove koji ovuda hodaju, ali nisam očekivao da će mi udaviti koze“ kazao je Mladen i nastavio:
 „Nikad im se do sada ovo nije dogodilo, strašan je bio prizor gledati koze koje su vukovi udavili, posvuda krv i nered, na sve strane, jedna je koza još živa ali ne znam hoće li preživjeti i je li joj se krv zatrovana“ kazao je Mladen.
Kaže kako je subota i vikend, a štetu treba što prije prijaviti Lovačkom društvu kako bi došli na očevid. Kako kad se ne radi do ponedjeljka?
„Ni sam ne znam što da radim, ovo nisu obične koze, te su koze šarene njemačke plemenite koze i jedna košta 600 KM“, zdvaja Mladen, još šokiran događajem i strašnim prizorom.
Mladen i njegova obitelj nadaju se da će im državne, županijske ili općinske institucije ( ni sami ne znaju čija je to obveza) pomoći u saniranju nastale štete.

selomisi.com/tomislavnews.com

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top