Po informacijama koji stižu s jučerašnje sjednice  Kolegija  Skupštine HBŽ, sve je dogovoreno za smjenu aktualne i imenovanje nove Vlade


U ponedjeljak, 9. Prosinca, 2013.godine, u Tomislavgradu je zakazana izvanredna sjednica Skupštine Hercegbosanske županije (22.sjednica, a osma izvanredna). Na sjednici će biti predložene samo četiri točke dnevnog reda: razrješenje aktualne vlade, imenovanje novog mandatara, odluke o imenovanju nove vlade i četvrta točka je polaganje svečane prisege članova nove Vade HBŽ.
Po informacijama s Kolegija Skupštine većinu u Skupštini činit će zastupnici:  HDZ BiH, NS Radom za Boljitak, SDA, SNSD, HSS i DNS, kojih je 17, dovoljno za donošenje pravovaljanih odluka iz dnevnog reda ove Skupštine. Napomenimo da Skupština HBŽ ima 25 zastupnika.
Po ovim informacijama, dakle, umjesto HDZ 1990. „uskače“ Radom za boljitak, a nije isključeno da Skupštinskoj većini budu još dva ili tri zastupnika, pa bi većina imala 20 zastupnika, što bi bila „najveća većina“ do sada u HBŽ.
Doznajemo, također, da će za mandatara bit predložen Livnjak Branko Ivković, ministar financija u aktualnoj Vladi, a da bi za novog ministra financija bio predložen opet netko iz HDZ. Ostali, aktualni ministri, bi zadržali svoje mandate, osim ministra Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Petra Gele  iz HDZ 1990. Na tu funkciju će, vjerojatno, biti imenovan netko iz Boljitka, možda baš bivši ministar ovog ministarstva Stjepan Matković?
Ako sve bude onako kako je dogovoreno i usuglašeno na jučerašnjem Kolegiju Skupštine HBŽ, izgleda da neće biti većih problema u odrađivanju sjednice Skupštine HBŽ zakazane za ponedjeljak. A ako bude imenovana nova Vlade, njezin mandat bit će kraći od mandata aktualne Vlade, samo desetak mjeseci, jer toliko je do novih izbora u županijama.

www.tomislavnews.com

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top