Na to pitanje odgovaraju dr. Nediljko Rimac(HDZ1990), bivši predsjednik Vlade HBŽ i Slaviša Mihajlović, član SNSD


Razlog neformiranja Vlade Hercegbosanske županije i nepostojanja parlamentarne većine u županijskoj Skupštini je taj što su na naplatu došla ranije dana obećanja između HDZ-a BiH i SNSD-a i sada se to lomi preko svih stanovnika ove županije – kazao je bivši županijski premijer i aktualni skupštinski zastupnik Nediljko Rimac (HDZ 1990).
– Kada je trebalo rušiti Vladu HBŽ-a koju sam ja vodio pala su silna obećanja od strane HDZ-a BiH prema partnerima. Sada jednostavno nema HDZ-a 1990, nema Rimca, nema tko smetati i sve ono što su tada dogovorili, obećali jedni drugima, jednostavno ne mogu realizirati te time cijelu županiju drže za taoce – izjavio je Rimac, ustvrdivši kako su kamen spoticanja za formiranje vlasti „pozicioniranje i zapošljavanje stranačkih poslušnika“.
Rimac smatra kako trenutni odraz parlamentarne Skupštine Hercegbosanske županije nije odraz volje naroda i volio bi, kako kaže, da se bilo koji zastupnik izjasni da ima 1000 osvojenih poštenih glasova.
– Ističem da je malo njih takvih – naglasio je Rimac u izjavi za Fenu.
Član rukovodstva Skupštine Hercegbosanske županije Slaviša Mihajlović (SNSD) smatra kako pregovore oko formiranja Vlade i imenovanje mandatara  na sebe treba preuzeti rukovodstvo Skupštine HBŽ-a.
– Rukovodstvo Skupštine HBŽ najviše je tijelo koje potpuno ima autoritet i legitimitet da vodi takve pregovore, a sačinjen je od predstavnika tri konstitutivna naroda i tri najjače političke stranke – smatra Mihajlović, te ističe kako bi taj model trebao dobiti podršku u narednom razdoblju.
Osim Mihajlovića, u rukovodstvu Skupštine HBŽ-a su Stipe Pelivan (HDZ BiH) i Jasenko Tufekčić (SDA).
Fena/TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top