Nova žrtva zbog nemara nadležnih institucija . Nažalost, juče se u Bosanskom Grahovu desilo ono čega sam se plašio i na šta sam odavno upozoravao.

Na sve moje apele da se u opštini Bosansko Grahovo poboljša zdravstvena zaštita, nadležne institucije opet nisu reagovale i posljedica toga je gubitak još jednog mladog života. Zbog raznoraznih političkih igara, stanovništvo Grahova je dugi niz godina bilo bez zdravstvene zaštite, što je dovelo do desetina smrtnih ishoda koji su se u većini slučajeva mogli izbjeći. Zato se pitam da li nadležne institucije imaju imalo ljudskosti i morala i do kada će okretati glavu u stranu od ovako kobnih slučajeva, gdje su posljedice gubici ljudskih života i gdje opština Grahovo, jedina opština koja u BiH nema Dom zdravlja, odumire.

Ovim putem otvoreno pitam premijera Kantona 10 gospodina Draška Dalića, kao i načelnika opštine Drvar gospodina Gorana Broćetu, šta je sa realizacijom dogovora od prije pola godine kad su na nehuman način oteli sanitetsko vozilo, koje je bilo namjenjeno ambulanti Grahovo i tad čvrsto obećali da će stanovništvo Grahova dobiti drugo sanitetsko vozilo, te da će doktor biti na raspolaganju svih 24 časa. Pitam se zar su preči lični interesi od života ljudi, dokle sežu granice razuma, ljudskog dostojanstva, obraza, šta treba napokon da se desi da se ovaj problem riješi, kako bi i mi u Grahovu živjeli život dostojan čovjeka u 21 vijeku.

Bosansko Grahovo, 05.04.2017. godine

Načelnik opštine Bosansko Grahovo, Duško Radun

NAPOMENA: Tekst nije lektoriran!

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top