TKO JE BIO NAJUSPJEŠNIJI POLITIČAR NA PODRUČJU OPĆINE TOMISLAVGRAD U 2017. GODINI?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Prošle subote održana je Hercegovačka večer u Berlinu, kojoj je domaćin bio Tomislavgrad, odnosno HB i bilo je-nezaboravno!

Specijalno za www.tomislavnews.com piše:Petra Ćurčić, članica HKUD „Jabuka Livada“, Brišnik


Put je bio jako dug, gotovo cijeli dan i noć (22 sata), ali udoban autobus Ćićko-commerca, sigurni vozači i zabavno društvo, to putovanje učinili su zanimljiv, ako izuzmemo vrijeme kad bi nas svladao san. Orila se pjesma, natpjevavalo se, smijalo, šalilo, a neki su bili pametni pa štedjeli glas za nastup. Putovalo je šezdesetak članova, predstavnika svih KUD iz Tomislavgrada.
Tako umorne, dočekao nas Berlin u svoj svojoj raskoši i ljepoti. Dočekalo nas i ljubazno osoblje Hotela Sanader!
Uvečer je bio nastup u velikom, kažu, svadbenom salonu, gdje su počeli pristizati posjetitelji, uglavnom naši radnici koji žive i rade u ovoj njemačkoj metropoli. Dvorana je bila stalno puna, iako su posjetitelji ulazili, izlazili…
Posjetiteljima je, dakako, najzanimljiviji dio večeri, ili se meni samo učinilo, bio nastup KUD: Kralj Tomislav-gangaši i bećari, KUD Sarajlije iz Sarajlija također su se predstavili gangom i bećarcem, zatim KUD Jabuka Livada, Crvenice i KUD“Jozo Križić“ iz Roška Polja nastupali su skupa, a Rožani su izveli samostalno i linđu. KUD „Sitan tanac“ iz Šujice nastupili su s koreografijom sitan tanac i zumbom. Dobili smo svi veliki pljesak.
Poseban gost večeri bio je pjevač iz Tomislavgrada, a koji živi u inozemstvu i koji je prije nekoliko dana bio pobjednik melodija Mostara (po glasovima publike), Bruno Baković i Bend. Nije Bruno štedio glas, kao što ga nisu štedjeli ni gangaši, ali i plesači nisu nogu štedjeli. Naša županija, a posebno naš Tomislavgrad, imali su što pokazati na Hercegovačkoj večeri, pa vjerujem da su zadovoljni svi oni koji su nas slušali i gledali, jer, Hercegovačka večer u Berlinu trajala je do ranih jutarnjih sati!
Ovo je bila i kulturna, turistička, ali i gospodarstvena večer, pa su i političari bili gosti: predsjednik Vlade HBŽ dr.Nediljko Rimac, ministra u Vladi HBŽ, a inače profesor iz Tomislavgrada Petar Galić, ministar MUP Mario Lovrić, načelnik Kupresa Perica Romić i u ime grada domaćina, dobar domaćin, načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin.
Bio je najavljen i dolazak gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, ali on se ispričao zauzetošću.


Kao i svugdje na ovakvim večerima, domaćih specijaliteta, hrane i pića, bilo je u izobilju, ali nama mlađima to i nije bilo važno, željeli smo vidjeti što više prijatelja koji ovdje žive i rade, a slobodno vrijeme smo iskoristili razgledati neke od znamenitosti Berlina: berlinski zid, Branderburg(parlament), slikali se kod Kipa anđela, pa malo se zaletili u shooping-centre…Pili smo kavu u poznatom kafiću „King“, koji je, koliko sam čula, vlasništvo Rožanina, a inače je u Berlinu od naših najviše Rožana, pa nam je i vodič bio Rožanin, čini mi se Zelenika se preziva.
Uglavnom, bilo je lijepo, bilo je ugodno, bilo je korisno, ali-sve što je lijepo kratko traje! Da je bilo još koji dan, pa bismo onda željeli tjedan, pa…možda bi nam i dosadilo. Zato, dobro je bilo, lijepo završilo i ponovilo se, da Bog da, uskoro!

Tekst i foto: www.tomislavnews.com/ Petra Ćurčić

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top