Kolumne

Jedan poznati pisac rekao je: „Čovjeku treba otprilike dvije godine da nauči govoriti i otprilike pedeset godina da nauči šutjeti.“ Na prvu zvuči smiješno, ali iz dana u dan uvjeravamo se da iza ovih riječi stoji više istine, nego što možemo zamisliti.

Djetinjstva su, u vrijeme kada sam ja bila malena, doista bila čudesnija. Ne tako davno, doduše, ali dovoljno davno da mi se ovaj svijet danas čini kao čudna, uvrnuta priča.

Majko, daj mi sliku kada sam bila malena. Daj mi posljednji komad nečega što spava ondje gdje je ostalo sve moje prvo.

No, sudeći po reakcijama studenata, čini se kako sveučilišta i fakultete nije zahvatila najgora korupcija nego najgore sljepilo i najdublje tupilo

Čime, što i kako će mućkati mladi, školovani i nezaposleni?  Malo glavom , dok ne shvate da i za njih postoji izlaz, pače više njih-preko granice!

Bovka je dobila trudove na Badnjak. Meni je to bio niđe veze datum da se rodim, 'ta će bola Badnjica, pa sam prvi put zaplakala 25.12.1990. u 17:15. Prije točno 23 godine.

Moje najveće maštanje iz djetinjstva zove se plastična jelka. Ko u svih normalnih ljudi.

Ima jedan kofer, bez točkića, s rozim crtama i velikom ručkom.
Moj ga tata odnosi i donosi već 25 godina.

Sigurno je uvik maštala da ću joj napisati nešto tipa : Jesi l' živa staričice moja?Najčešće joj napišem: ''Nestalo mi je para, uplati sutra, malo sam se opustila s društvom nisam vele''

Ukoliko se dokažete kao vojnici stranke, natječaji za posao, redovi na birou za zapošljavanje, redovi za potpis kod profesora itd. biti će prošlost.

Stranica 1 od 5

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top