Čime, što i kako će mućkati mladi, školovani i nezaposleni?  Malo glavom , dok ne shvate da i za njih postoji izlaz, pače više njih-preko granice!


Na zadnjoj sjednici OV Tomislavgrad ravnateljica jedne javne ustanove, a  govoreći o tomu kako su povećali na 15 KM topli obrok, jer su im plaće male,  reče: „Svi mućkaju u ovoj zemlji, pa i mi!“. Na topli obrok se ne plaćaju doprinosi, pa smo tako uštedjeli, rekla je ravnateljica u izravnom radijskom prijenosu.
Iskreno, do bola iskreno, ravnateljice! Još je bolnije da nije bilo primjedbe ili replike na „mućkanje“, jer svi mućkaju?

E, sad, ne bismo se složili da mućkaju svi, mućkaju samo oni koji imaju čime i što mućkati, a to su srećkovići zaposleni u javnim institucijama, dakle, plaću primaju iz proračuna, ili žive, kako narod kaže „na državnim jaslama“.
Još je bolnije saznanje da te nazivamo sitnim šićardžijama i oni samo mućkaju, i to, čak će potvrditi i revizija, u okviru zakona, jer u zakonski okvir u neuređenoj zemlji kakva je B i H može se sve staviti, uokviriti!
Zato oni krupniji, dakle političari,posebice oni koje smo izabrali, miksaju! I u zakonskim i izvan zakonskim okvirima. Što veća funkcija, veći i brži mikser! Miksaju funkcije, upravne odbore, mito, nepotizam... i sve što ide u njihov džep. A ide, puno toga ide, jer kad se izmiksa, rezultati se ne vide. U javnosti! Zato predsjednici, ministri, vođe političkih stranaka, saveza,sabora,odbora...zgrtanjem novca povećavaju razinu bogatstva svoga lonca. Oni se ne bogate ručnim mućkanjem, naporno je to i dugo traje, a njima se žuri. Bogate se preko noći, ali i usred bijelih dana. Miksaju zato mikserima na struju: jače, brže, više...pritišći dok narod diše!

 

A čime, što i kako će mućkati mladi, školovani i nezaposleni?
Malo glavom , dok ne shvate da i za njih postoji izlaz, pače više njih-preko granice!

www.tomislavnews.com

Rate this item
(4 votes)
Read 9492 times Last modified on Svi 18, 2014

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top