Pet talijanskih tvrtki iz različitih djelatnosti grade proizvodne objekte u Jagodini, ukupne vrijednosti veće od sto milijuna eura.


Jagodina je privukla inozemne investitore zahvaljujući besplatnom davanju zemljišta na uporabu (prva općina iz bivše država koja je uvela besplatno zemljište za poslovne objekte, nap. TN), subvencijama, te pogodnom lokacijom koja se nalazi uz samu autocestu i željezničku prugu na Koridoru 10, kao i suvremeno opremljenom industrijskom zonom.

Tvrtka „Andrea confecione“ je u ožujku već otvorila tvornicu za proizvodnju zaštitnih navlaka za automobile. Zbog dobre prođe na tržištu početni broj od 150 radnika bit će povećan na 520. Kompanija „Aunde“  sklopila je s gradom ugovor o gradnji tvornice za proizvodnju automobilskih sjedala, dok tvrtka „Vibac“ gradi pogon za proizvodnju poliprofilenskih filmova, ljepljivih traka, te kartona. „Monte Veroneze“ gradit će tvornicu za proizvodnju sira. Jagodina je odabrana, jer je uvozom visokomlječnih krava iz Njemačke povećala proizvodnju mlijeka.
 
 
Moto gradonačelnika Jagodine: Ne čekaj da investitori sami dođu već ih sam traži po europskim zemljama.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković odlazi u utorak sa stotinu poljoprivrednika u Veronu s dvojakim ciljem. Da srpske seljake upozna sa suvremenom poljoprivrednom proizvodnjom, te da iz Italije dovede još nekog investitora. Njegov je moto da ne čeka da investitori sami dođu već ih traži po europskim zemljama. Pored Italije, vodio je delegacije gospodarstvenika u Njemačku, Rusiju, Austriju i još nekoliko drugih zemalja. Iz Rusije je doveo kompaniju „Nort Karton“, jednu od tehnološki najopremljenijih u Europi, koja će u Jagodini zapošljavati 250 radnika.

Prvi inozemni ulagač bila je bečka tvrtka „Porr Werner i Weber“, koja je došla prije tri godine, a danas ih ima desetak.

Poslovni.hr/TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top