Nakon što su bengalke bačene prema navijačima Rijeke, u protunapad su krenuli pripadnici Aramade


Rijeka i Hajduk podijelili su bodove u 117. Jadranskom derbiju igranom u subotu na Kantridi.
Domaćine je pred oko 10 tisuća gledatelja, od čega tisuću torcidaša fantastičnim pogotkom u vodstvo doveo najbolji strijelac dosadašnjeg dijela HNL-a, Leon Benko u 24. minuti kada je volejom pogodio suprotni kut vrata Kalinića. Bod momčadi Igora Tudora sačuvao je Jean Evrard Kouassi u 58. minuti nakon kornera Bukve s lijeve strane.

Sa osvojenim bodom Rijeka i Hajduk vraćaju se na sam vrh ljestvice, barem dok svoj susret 11. kola MAXtv Prve lige ne odigra Dinamo.

Uzavrele navijačke strasti na Kantridi

Sredinom drugog poluvremena utakmice Rijeka - Hajduk započeli su neredi na tribinama. Pripadnici Torcide upalili su bengalke koje su vrlo brzo poletjele prema istočnoj tribini gdje su bili smješteni navijači Rijeke. Prema onome što smo mogli čuti od navijača Hajduka koji su nam se javili iza utakmice, povod ovom činu je bilo bacanje kamenja prema njihovom sektoru koje se dogodilo netom prije bakljade.

Nakon što su bengalke bačene prema navijačima Rijeke, u protunapad su krenuli pripadnici Aramade, međutim bliski susret dviju navijačkih skupina spriječila je interventna policija koja je formirala kordon na istočnoj tribini, a zatim je u potpunosti ispraznila.

U jednom trenutku torcidaši su uspjeli probiti vrata svoje tribine i to nakon što su prema njima poletjeli raznorazni predmeti. Na kraju  se sve završilo bez većih posljedica.

Inače, na dijelu prema kojem su poletjele bengalke trebali su se nalaziti Hajdukovi navijači. Njih 300 do 400 je stiglo do ulaza u Rijeku, no zaustavljeni su i prebačeni u Kukuljanovo. Policija ih je tamo držala do početka drugog poluvremena utakmice nakon čega su ih uputili nazad za Split. Policajci su im kazali kako je nogometni klub Rijeka na taj dio tribine odlučio pustiti domaće navijače.

Opsadno stanje: Igrači Hajduka napadnuti bocama i čašama po dolasku u hotel

Igrači Hajduka po dolasku u hotel u Opatiju nakon utakmice napadnuti su bocama i čašama koje su na njih bacane s terace s kata. U hotelu je dok ovo pišemo još opsadno stanje, hajdukovce čuva policija i ne da im da izađu. Nižić je dobio bocu u glavu, a neslužbeno saznajemo da je u hotelu bio pir, s kojega su dočekali prvotimce "bijelih" i zasuli ih svime što im je došlo pod ruke. Intervenirala je policija koja je pratila Hajdukov autobus, a sve je to samo točka na neugodnosti Splićana uokolo boravka u Rijeci.
Na službenom parkingu kamenja i boce su poletjele prema automobilu u kojem su se nalazili Ljubo Pavasović Visković, Nikola Koceić Bilan, Dražen Lalić i Jens Andersson. Šveđanin je djelovao iznenađen i prestravljen događajima, dok su preostala trojica izašla iz auta, međutim nije došlo do bliskog susreta s domaćim navijačima, koji su nastavili bacati kamenja s distance dok ih nije rastjerala policija.

Prethodno je po izlasku s terena kovanicom pogođen kapetan Mario Maloča, koji je teren napustio krvava čela.

Zadnja vijest od 23.58 sati glasi da se stanje u hotelu u međuvremenu smirilo, igrači Hajduka su po sobama, policija ih čuva na hodniku, a prema Splitu će krenuti u nedjelju ujutro. (dalmacijanws.com)

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top