− Pred Niku i Roberta stavljen je velik zadatak, ali ja vjerujem da će uspjeti-

 

Budući da je supruga novog izbornika naše nogometne reprezentacije Nike Kovača prilično samozatajna i u pravilu ne daje nikakve izjave za medije, o novoj funkciji i izazovu koji je stavljen pred braću Kovač progovorila je Anica Kovač, čiji je suprug Robert, naravno, pomoćnik izbornika.

U trenutku kad smo je nazvali da prokomentira svoju novu ulogu, svojevrsne prve dame hrvatskog nogometa, bivša se misica samo nasmijala, objašnjavajući kako upravo stavlja djeci ručak na stol. Svejedno, Anica Kovač uvijek je spremna na razgovor o nogometu.

− Pred Niku i Roberta stavljen je velik zadatak, ali ja vjerujem da će uspjeti. Sada jednostavno moraju složiti vlastiti sistem i staviti ga pred igrače. U svojoj karijeri pokazali su se kao dobri igrači, pa sam sigurna da će jednako tako biti i dobri treneri − uvjerena je Anica. Njoj je, tvrdi, drago što joj se suprug našao na čelu naše nogometne vrste, premda je trenutak u kojem preuzima tu odgovornu ulogu prilično težak.

− Drago mi je, ali u isto vrijeme i tužno, jer mi smo u svijetu do sada glasili za jednu od najjačih reprezentacija, a dogodilo se što se dogodilo. Ipak, vjerujem u dobro. Niko i Robert isto su tako mogli reći da ne žele u ovom trenutku preuzeti tako veliku odgovornost i odbiti poziv, ali ako ne pokušaš, ne možeš ni znati što se sve moglo učiniti. Oni su rekli: “Spremni smo!” I ja im skidam kapu. Sada je bitno da budemo svi zajedno, i igrači i navijači i cijeli narod, i vjerujem i duboko se nadam da ćemo uspjeti − rekla je u dahu.

A kad je u pitanju ždrijeb doigravanja za Svjetsko prvenstvo, koje mnogi s nestrpljenjem iščekuju u ponedjeljak, Anica Kovač nema posebnih želja ni nadanja.

− Tko god nam dođe, dobro dođe. Koga priželjkivati, bilo bi bolje pitati Roberta − kaže Anica. Ako dođemo do Brazila, na Svjetsko prvenstvo bi, kaže, u svakom slučaju voljela otići.

− Ako sve bude u redu i uspijem sve uskladiti, rado bih išla u Brazil. Jako poštujem tu zemlju − zaključila je Anica Kovač.
Slobodna Dalmacija

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top