Svi su gledali u čudu. Igrači, stručni stožer, pripadnici medija, baš svi...


Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost! Navedena rečenica iz Torcidina poziva na doček Hajdukovih igrača najbolje oslikava događanja na Poljudu. Oko 6 tisuća navijača stiglo je na sjevernu tribinu, koja je iznimno bila otvorena, dočekati Hajdukove igrače na povratku iz Zagreba.

Odmah po saznanju da se najveći hrvatski sportski derbi neće igrati, društvene mreže preplavili su pozivi Torcide da se iste večeri priredi doček Hajdukovim igračima i vodstvu. Ali ne samo njima, već i navijačima.

Onima kojima je bio zabranjen ulazak na stadion, ali i onima koji su se odlučili solidalizirati s njima i ne ući na tribine maksimirskog stadiona.

Osim uvodne rečenice ovog teksta, lajtmotivi dočeka bili su razni. "Jedna od najvećih pobjeda je iza tebe a nisi zabio nijedan gol", "Kontra mraku, kontra sili", "Recimo NE samovolji jednog čovjeka", "Večeras su ispisane nove stranice našeg kluba", bile su neke od poruka koje su tijekom subotnjeg poslijepodneva i večeri putem društvenih mreža mobilizirale hajdučki puk. Atmosfera se postepeno zahuktavala, a sve je kulminiralo na stadionu.


Prvi su navijači na sjevernu tribinu počeli pristizati oko 20.20 sati. U "komadu" ih je ušlo oko 1500, a brojka se iz minute u minutu povećavala kako se približavao trenutak dolaska igrača. S razglasa su se puštale Hajdukove pjesme, a navijači su se u svojim skandiranja dotakli, kao i uvijek, HNS-a, Davora Šukera i Zdravka Mamića.

Oko 21 sat Torcida je odradila prvu rundu pirotehnike, s puno bengalki, od kojih su neke završile i na tartanu (uz zvižduke ostalih). Bilo je i topovskih udara, petardi...

I onda, negdje 20-ak minuta iza 21 sat na travnjak su istrčali hajdukovci predvođeni kapetanom Marijom Maločom. Uz veliki aplauz sa sjevera igrači su se zadržali na sredini travnjaka, a onda je Torcida krenula u drugu rundu pirotehnike.

Svi su gledali u čudu. Igrači, stručni stožer, pripadnici medija, baš svi. Svi su fotografirali i snimali, čak primjerice i pomoćni trener Hari Vukas i šef marketinga Aljoša Bašić, a neki su igrači radili popularne "selfieje" sa sjevernom tribinom u pozadini.

Svi su htjeli ovjekovječiti ovaj nesvakidašnji trenutak. Uz minutu šutnje za Vukovar i skandiranja poput "Ovo je Hajduk" i, uz pomoć igrača, "Ajmo bijeli ale", nešto prije 22 sata razišli su se i navijači i igrači.
{youtube}pVu-DySDoj4{/youtube}
Slobodna Dalmacija/TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top