Trebalo je dočekati 85. izdanja Geneva Motor Showa da Hrvatska na njemu ne samo dobije zapaženu, nego jednu od najvažnijih uloga.


Jučer je nakon press konferencije u 15.15 sati postalo jasno da je Mate Rimac postao koautorom najsnažnijeg serijskog automobila na svijetu.

Tvrtka Rimac automobili je za automobil Koenigsegg Regera čija je ukupna snaga 1500 KS napravila sve električne komponente, uključujući tri elektromotora i baterije. K tome, riječ je o automobilu čija je težina 1420 kilograma tako da je ostvaren još jedan fenomen, na kilogram mase automobila dolazi više od 1 KS snage što je preduvjet za performanse dostupne samo kod najbržih bolida, onih s oznakom F1.S vlasnikom tvrtke Koenigsegg, Christianom von Koenigseggom dobar sam prijatelj tako da smo se za ovaj posao dogovarali već neko vrijeme. U slučaju Regere inženjeri tvrtke Rimac automobili autori su cjelokupnog električnog dijela ovog hibridnog automobila, a suradnju ćemo dakako, na obostrano zadovoljstvo nastaviti i dalje'', istaknuo je Novom listu Mate Rimac.

Tajni ugovori

Naši su ugovori takvi da ni pod koju cijenu ne smijemo otkriti tajnu s kojim sve tvrtkama surađujemo. Kazna za tako nešto bila bi dovoljna da zauvijek prestanemo s radom, a to si nikad nećemo dozvoliti. Ono što još jednom ističem, ma koliko se nalazili na ovoj globalnoj svečanosti automobilskog svijeta je činjenica da zapošljavamo 100 djelatnika, a da ćemo ih u slijedećih godinu dana zaposliti još najmanje stotinu od čega će njih 60 biti inženjeri. Mislim stoga da smo na najboljem putu stvaranja reprezentativnog brenda u Hrvatskoj, da smo zapravo jedan od onih primjera što pokazuje kako se s ispravnom pristupom i kod nas može uspjeti'', dodao je Rimac.

Automobil Koenigsegg Regera, kojeg je u konačnoj verziji i sam Mate Rimac jučer po prvi put imao prigodu vidjeti kao gotovi proizvod, ide u red onih svjetskih unikata na četiri kotača za čije se posjedovanje nadmeću najbogatiji.

Automobilu je cijena 1,9 milijuna dolara, skoro dakle 12 milijuna kuna, a više je no sigurno kako će ekspresno pronaći novog vlasnika. Kako se pak dalo zamijetiti u Ženevi, lako je moguće da otputuje prema – Arapskom poluotoku.

Netmobil.hr|Novi list/ TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top