Turčin dirnuo sve zaposlenike: Podijelio im je milijune dolara Hamdi Ulukaya u SAD je 1994. godine došao kao imigrant koji je samo želio naučiti engleski jezik. Danas Forbes njegovo osobno bogatstvo procjenjuje na gotovo dvije milijade dolara...


Hamdi Ulukaya prije nekoliko je dana uspio ostvariti jedan od svojih najvećih snova. On je naime 10% svoje tvrtke prebacio u vlasništvo njenih zaposlenika . Svaki od njih tako je dobio vrijednost od po nekoliko stotina tisuća dolara što će s vremenom sigurno još rasti i najvjerojatnije dostići milijunske iznose.

Kada su ga pitali zašto je to učinio, Ulukaya je jednostavno objasnio da mu je to oduvijek bio san - vratiti ljudima koji su mu pomogli u tome da 'Chobani' postane najpopularniji brend jogurta u SAD-u.

Mnogi radnici kroz suze su komentirali potez svojeg šefa koji se u SAD inače doselio 1994. godine. Tamo je odlučio naučiti engleski jezik, a nekoliko godina kasnije pokrenuo je mali pogon za proizvodnju feta sira. Na nagovor oca 2005. je godinekupio napuštenu tvornicu jogurta iako u toj industriji nije imao baš nikakvog iskustva. Samo pet godina kasnije Chobani je godišnje donosio prihode veće od milijardu dolara . Godine 2011. 'Chobani' je proglašen najboljim proizvodom u industriji i otad se nezaustavljivo širi.

24 sata/TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top