Senzacionalna 21-godišnja hrvatska atletičarka Sara Kolak postala je olimpijskom pobjednicom na Igrama u Rio de Janeiru, po drugi put u dva dana popravivši osobni i državni rekord koji sada iznosi 66.18 metara, a postigla ga je u četvrtoj seriji finala.

 

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja bila je prepuna dojmova nakon osvajanja zlatne medalje.

- Još ne vjerujem! Htjela sam pokazati da sam spremna za borbu s najboljim atletičarkama svijeta. Iskreno, kad uđeš u finale velikog natjecanja, medalja ti mora biti cilj. Za to se borimo! Cilj mi je bio 65 metara, ali ovo je bilo jako daleko.

- Nikada ne bacam više na treningu nego na natjecanju. Zahvalila bih se svom treneru koji sada sigurno plače. Hvala i mojoj sparing partnerici (Martina Ratej, op.a.), hvala Sandri, Edisu, košarkašima koji su me došli podržati.

- Mama, tata, zlato ide doma! Ja ne znam gdje sam, jedva čekam da mi stave medalju oko vrata. Tko će dočekati sutra!

I u velikoj pobjedi, ostala je skromna:

- Jedna je Sandra Perković, legenda svjetskog sporta. Ja imam još puno za raditi.

A znala je i kome zahvaliti:

- Sve se isplati, samo treba gristi. Sport traži puno odricanja, ali hvala mojoj obitelji, treneru, navijačima. Hvala svima. Trener mi je ponudio krov nad glavom kad mi je bilo teško. On mi je tata broj 2. Imamo zlato i broncu ove godine. Znam koliko smo se mučili, blagoslovljena sam što imam takve ljude oko sebe.

- Jedva čekam čuti himnu! Mama, tata, zlato dolazi doma!

Kolak je u Rio stigla s najboljim osobnim rezultatom od 63.50m kojega je bacila početkom srpnja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu i s kojim je osvojila brončano odličje. U Riju je u trećoj seriji kvalifikacija prije dva dana bacila 64.30m za ulazak u finale gdje je taj domet popravila za još 1.88m.

Prije početka ove sezone njezin najbolji rezultat u koplju bio je tek 57.79m.

Medalje Sare Kolak u bacanju koplja:

- Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016. - ZLATO

- Europsko prvenstvo Amsterdam 2016. - bronca

- Svjetsko juniorsko prvenstvo Eugene 2014. - bronca

- Europsko juniorsko prvenstvo Rieti 2013. - bronca 

Slobodna Dalmacija/TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top