Američki Hrvat Stipe Miočić treći put zaredom obranio je naslov teškaškog prvaka UFC-a. Miočić je pobijedio Francisa Ngannoua jednoglasnom sudačkom odlukom u Bostonu


Stipe Miočić ostao je prvak UFC-ove 'kraljevske' divizije nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom, nakon pet rundi dominacije u bostonskoj dvorani TD Garden, pobijedio izazivača, Kamerunca s francuskom putovnicom Francisa Ngannoua!

Kakva borba! Kakva predstava Stipe Miočića! Kakva dominacija prvaka, kakva lakoća pobjeđivanja, kakva škola hrvanja i kakav udarac za UFC koji je na sve načine gurao i reklamirao Ngannoua, ali uzalud. To je samo izazvalo prkos u američkom Hrvatu, vatrogascu koji je ušao u povijest UFC-a kao prvi teškaš koji je obranio pojas triput zaredom, nakon što mu je to uspjelo protiv Overeema, Dos Santosa i sad NgannouaMiočiću je ovo šesta pobjeda zaredom u UFC-u, a Ngannouu prvi poraz u sedmoj borbi u najjelitnijoj MMA organizaciji. Ali kakav je to meč bio, kakve su udarce primila obojica i ostala na nogama. Ali Stipe je zadnji ostao stajati demonstrirajući moć protiv Ngannoua koji je nakon druge runde jedva stajao na nogama, dok je Stipe izgledao kao da bez problema još može otrčati i bostonski maraton.

Primio je Stipe nekoliko teških udaraca od Ngannoua, posebno u prvoj i trećoj rundi, ali kakvu bradu taj čovjek ima... Primio je desnicu od čovjeka za kojeg kažu da ima najjači udarac na svijetu, ali ostao je stajati. Pokazao je svijetu zašto je prvak.

U svakoj je rundi Miočić, kojem je hrvanje jedna od 'specijalk', rušio Ngannoua i dominirao na parteru. Izazivač jednostavno nije znao što ga je snašlo, kako se braniti, kako izdžati. Stipe je i u 'stojci' povezao nekoliko sjajnih udaraca i na Ngannouu se vidjelo da nije navikao primati udarce. No preko puta je bio šampion, čovjek koji će zlatnim slovima biti upisan u povijest UFC-a. Ako je bilo sumnje, sad je više nema.

Stipe Miočić najbolji je borac u povijesti!

www.tomislavnews.com / Izvor : 24sata.hr

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top