Samsung i LG će ovaj mjesec predstaviti svoje prve mobitele sa savitljivim ekranima, Galaxy Round i G Flex. 

Samsungov šef marketinga za mobilni biznis D.J. Lee nedavno je najavio da će tvrtka tijekom ovog mjeseca predstaviti pametni telefon sa zakrivljenim ekranom, a danas je LG izdao medijsko priopćenje u kojem potvrđuje masovnu proizvodnju "savitljivih i neslomljivih ekrana za pametne telefone".

Prema pisanju korejskog medija ET News, Samsung će svoj pametni telefon pod nazivom Galaxy Round predstaviti već ovog tjedna, te kažu kako im je tvrtka potvrdila da će uređaj posjedovati 5,7-inčni ekran Full HD (1080p) razlučivosti, debljine od samo 0,12 mm, čija težina iznosi 5,2 grama. Uređaj će posjedovati Qualcommov Snapdragon 800 čipset, te će raditi na Androidu 4.3 Jelly Bean.

S druge strane, LG je najavio svoj savitljivi 6-inčni OLED ekran za mobitele, koji je izrađen od plastičnih supstrata (za razliku od Samsungovog staklenog), a biti će debljine od 0,44 milimetara i težine od 7,2 grama.

Mada se to u LG-evom priopćenju ne navodi, korejski mediji tvrde da će se prvi uređaj s tim ekranom zvati G Flex, te će također biti predstavljen tijekom ovog mjeseca.

Razlika između prvih Samsungovih i LG-evih mobitela sa savitljivim ekranom je i u tome što je LG potvrdio da će njegov biti zakrivljen po visini, odnosno konkavno ispupčen od gornje prema donjoj strani, dok će Samsungovo zakrivljenje biti od jedne do druge bočne stranice.

Vrlo je lako moguće da će oba uređaja službeno biti predstavljena, ili bolje rečeno najavljena skoro istovremeno tijekom ovog tjedna, no dok LG najavljuje lansiranje uređaja za 2014., Samsung još nije potvrdio svoje planove, pa je moguće da se njegov mobitel pojavi na tržištu još ove godine. 

Izvori: LG Display, ET News, vidi.hr

 

 

 

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top