Kinezi žele prvi na tržište izbaciti telefon/phablet s Quad HD ekranom.

 

Ako ste nedavno na TV-u vidjeli razgovor s jednim visokim kineskim dužnosnikom koji je posjetio našu zemlju i izjavio da Kina namjerava zavladati svjetskom industrijom, u što spada proizvodnja najkvalitetnijih automobila, te elektronskih i telekomunikacijskih uređaja najviše klase, predstavljeni pametni telefon ili phablet tvrtke Vivo mogao bi biti na tom tragu.

Za ovaj high-end uređaj pod nazivom Vivo Xplay 3S koji pokreće Snapdragon 800 SoC MSM8974AB, kažu kako prvi na svijetu posjeduje ekran razlučivosti od 2.560 x 1440 piksela koju nazivaju 2K mada to nije točno jer bi pravi izraz bio Quad HD.

U priopćenju se ne navodi koja će biti dijagonala ekrana, vrlo vjerojatno je da će se raditi o zaslonu od 5,5 inča. Još se zna da će procesor raditi na 2,3 GHz, te da će uređaj podržavati 4G/LTE povezivost i to su zapravo svi podaci koji su zasad objavljeni.

Valja naglasiti da je LG Display prije dva mjeseca predstavio svoj 5,5-inčni ekran za pametne telefone iste razlučivosti s gustoćom piksela po inču od 538 ppi, pa postoji mogućnost da Vivo Xplay 3S bude prvi koji će ga koristiti.

Za sada još nisu poznate cijena, dostupnost i sve ostale hardverske karakteristike novog uređaja, no nadamo se da te informacije nećemo čekati predugo.

Izvor: Sina Weibo, vidi.hr

www.tomislavnews.com

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top