TKO JE BIO NAJUSPJEŠNIJI POLITIČAR NA PODRUČJU OPĆINE TOMISLAVGRAD U 2017. GODINI?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Jučer smo javljali da je u ovršnom postupku Robna kuća u središtu Tomislavgrada prodana Trgovačkom društvu Trgocoop d.d. Ljubuški, a danas smo pitali…

U utorak je, kako smo već pisali, u Tomislavgradu, na Općinskom sudu, održan ovršni postupak na kojemu je Robna kuća, ili ruševina što je ostala od nje, u središtu Tomislavgrada prodana za 480.000 KM Trgovačkom društvu u Ljubuškom. Službeni zapisnik ili službeno priopćenje iz suda još se ne može dobiti, jer treba provesti svu zakonsku proceduru provedenog postupka.

Mi smo jutros prošetali Tomislavgradom, a hladno je poprilično, i nekoliko slučajnih prolaznika, a stanovnika Tomislavgrada, upitali što bi oni željeli da se izgradi na sadašnjem mjestu Robne kuće.

Donosimo nekoliko zanimljivih odgovora:

MARIJA: Najvažnije je da se ovo skloni iz grada, ovo je Bože sačuvaj i vidjeti, a da ne govorim da je opasno ovuda prolaziti. Obradovala sam se kad sam čula da je ovo strašilo prodano. Ja bih voljela da se sruši i poravna i da bude park kao što je nekada bio.

JOZO: Bilo bi najbolje da ovdje opet bude Robna kuća, jer ne može svatko ići do Prodex i Bakovića, koji su starijim ljudima bez auta daleko.

KATA: Najbolje bi bilo da sada to općina kupi od ovih iz Ljubuškog i ovdje napravi pravi Spomen park, možda s muzejom ili tako nešto.

IVAN: Ovdje ja najbolje otvorit hotel, neki ugostiteljski objekt s terasom, baš bi bilo lijepo i svakom građaninu blizu.

JAKOV: Pa Robnu kuću kao što je i bila, što sada treba izmišljat nešto, ta neće valjda benzinsku ili kladionicu…

Ovo su samo neka od razmišljanja Duvnjaka, a mi smo nazvali i u Upravu Trgocoopa u Ljubuškom i pitali ih što planiraju s ovom ruševinom od Robne kuće?

-Sada nam je najvažnije da se provede i taj papirnati postupak, dakle da imamo sva rješenja, a onda ćemo planirati što to izgraditi. Ne mislimo za sada izlaziti u javnost s našim planovima na tom mjestu, ali budite sigurno da ćemo se konzultirati s općinskim načelnikom i njegovim službama, kako bismo imali saznanja što bi bilo najbolje tu izgraditi i, naravno, što bi bilo najisplativije-kazao nam je jutros član Uprave Trgocoopa d.d. Ljubuški.

Lijepo je da će upitati za mišljenje i načelnika općine, što ne znači da će ga i poslušati!

A prije Ljubušaka, mi smo upitali načelnika Tomislavrada Ivana Vukadina, što on misli što bi bilo najbolje uraditi ili izgraditi na mjestu sadašnje Robne kuće?

-Sada je najvažnije da će se problem ove ruševine riješiti. Nadam se da će Trgocoop uskoro riješiti svu papirologiju i postati vlasnik robne kuće. Naravno da želimo razgovarati i sugerirati vlasniku što bismo mi željeli vidjeti na tom mjestu, odnosno građani Tomislavgrada.

 

Prije tih razgovora treba pogledati u Urbanistički plan grada i vidjeti što je tu moguće graditi, raditi, a vjerujem da neće biti ništa što stanovnici Tomislavgrada ne bi željeli. Važno je da se dugogodišnji problem robne kuće počeo rješavati i kako sam obećao-riješiti!-odgovorio je načelnik Vukadin.

www.tomislavnews.com/ Foto arhiv: Matijas Jurčević

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top