TKO JE BIO NAJUSPJEŠNIJI POLITIČAR NA PODRUČJU OPĆINE TOMISLAVGRAD U 2017. GODINI?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Prije četiri mjeseca  Tvrtka „Papić“ d.o.o (Perčinović) Tomislavgrad kupila je veliko skladište nekadašnjeg T.P. „Dalma“ iz Tomislavgrada. Skladište je bilo zapušteno...

 

Skladište se nalazi preko puta rotora u Tomislavgradu i doista je bilo ružno vidjeti i šetačima i vozačima. Godinama je trebalo čekati na njegovu prodaju, kao i na prodaju rugla od robne kuće u Tomislavgradu ( a istog vlasnika).

Nakon nekoliko bezuspješnih oglašavanja prodaje, napokon je jesenas prodano i skladište i robna kuća.

Veliko skladište je kupilo poduzeće „Papić“ d.o.o. iz Tomislavgrada, poznatije, po vlasniku-Perčinović. Na licitaciji je skladište dostiglo , po mnogima visoku, cijenu od 3 000 000 KM, a robna negdje oko 450.000 KM, koju je kupila Tvrtka „Boss-gas“ iz Tomislavgrada (direktor Šušnjar iz Posušja).

I danima nakon prodaje robna je i dalje ruglo u sred grada, a sinoć smo se, šećući,  obradovali vidjevši da  se veliko skladište počelo čistiti, odvoziti silno smeće i otpad godinama tu gomilani.

Bilo je kasno za snimiti kamione koji su odvozili otpad, pa smo uranili jutros do skladišta gdje je nastavljeno čišćenje, iako je vrijeme oblačno i tmurno.

Osim što smo vidjeli kako će ovaj zapušteni prostor velikog skladišta biti očišćen, zanimalo nas je što će tu biti izgrađeno?

„Nažalost, na to vam još ne mogu odgovoriti, jer smo skupo platili skladište, a i danas mislim da smo mi duvanjski poduzetnici mogli mnogo pametnije uložiti svoje novce, da smo se mogli dogovoriti, ovako...Ovako, dvojica naših poduzetnika koji su se sa mnom  natjecali za kupovinu skladišta „nabili“ su cijenu koju smo mi platili. A da je bilo dogovora među nama mogli smo kupiti i skladište, i robnu i ostati nam pola novca koliko smo mi, Tvrtka „Papić“ platili skladište. Dakle, mogli smo srediti oba ova rugla što su bila u gradu, ali dogovora nije bilo, svi smo na gubitku, ali što je tu je...“, kazao nam je, pored ostaloga, jedan od suvlasnika Tvrtke „Papić“ Slaven Papić-Ćuma i dodao kako im je sada, a dok još vrijeme dopušta, najvažnije očistiti skladište, a na proljeće vidjeti što graditi.

„Moja želja je bila da mi Duvnjaci kupimo i robnu i skladište, izradimo neki pogon ili nešto drugo, pa  zaposlimo pedesetak naših ljudi, ovako, treba čekati, a ljudi odlaze...“, rekao nam je jutros Slaven Papić.

www.tomislavnews.com /Foto: Davor Đikić 

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top