TKO JE BIO NAJUSPJEŠNIJI POLITIČAR NA PODRUČJU OPĆINE TOMISLAVGRAD U 2017. GODINI?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 
 U kolima su bili car Dioklecijan kojega je i ove godine utjelovio splitski glumac Robert Kurbaša, dok je carica Priska bila njegova kolegica Nives Ivanković
Okupljanjem carske povorke na Rivi večeras u 19 sati započele su Noći Dioklecijana 2017. koje će sve do nedjelje Splićanima i njihovim gostima nuditi razne zanimljive programe o životu i običajima cara Dioklecijana.
Prije službenog otvaranja kasno popodne na Peristilu su Dalmati i Rimljani okušali svoje snage u nogometu, a nakon toga je na Rivi započelo okupljanje carske povorke da bi u 20 sati carska povorka s rimskim kolima krenula preko Marmontove do Zlatnih vrata. U kolima su bili car Dioklecijan kojega je i ove godine utjelovio splitski glumac Robert Kurbaša, dok je carica Priska bila njegova kolegica Nives Ivanković. Svečano otvaranje započelo je u 21 sat na Peristilu gdje su manifestaciju otvorili rimski pretorijanci, te vatrom, plesom i akrobacijama Udruga CROwd Control. Nakon programa u 22 sata u podrumima Dioklecijanove palače održala se Dioklecijanova večera.

Noći Dioklecijana završavaju u nedjelju u 21 sat kada će se na Peristilu održati Carska modna revija, te će car Dioklecijan i rimski pretorijanci otići. Za cijelo vrijeme održavanja Noćiju Dioklecijana na Voćnom trgu traje Antički sajam. Direktorica Turističke zajednice Split Alijana Vukšić je istaknula kako je strategija marketinga u kojoj su radili brojne ankete i analize, ne samo domaćeg stanovništva već i svih gostiju u destinaciji, pokazala da stranci vole imati motiv za dolazak u destinaciju, a projekti oživljene povijesti ih posebno privlače. Rekla je da turisti osim što u destinaciju dolaze radi odmora obvezno prate i kalendar događanja u gradu u vrijeme kada će biti u njemu.

“U nekoliko smo navrata imali upite turista telefonski i putem elektroničke pošte o manifestaciji Dani Dioklecijana, pojedinačnih manifestacija Putevima cara Dioklecijana i Noći Dioklecijana, te smo po tim brojnim upitima vidjeli da je interes velik. Danas nije lako zadovoljiti zahtjevnog gosta jer traži dobar smještaj i hranu, a želi imati i sadržaj. Oživljena povijest je uvijek dobar motiv za dolazak gostiju pogotovo što mi ne moramo izmišljati priče nego imamo stvarnu priču i Split kao živi muzej, pa je šteta da se ona ne iskoristi za motiviranje dolazaka gostiju”, izjavila je.
www.tomislavnews.com/  splitskidnevnik.hr

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top