Kao što se nagađalo od sinoć kasno navečer, nakon novog debakla Hrvatske protiv Finske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Ante Čačić dobio je otkaz, a na njegovo je mjesto sjeo Zlatko Dalić.

 

Čačić je dobio otkaz nakon neuvjerljivih igara reprezentacije, koja je bila gotovo siguran sudionik Svjetskog prvenstva u Rusiji, a sada svega kolo prije kraja mora slaviti na teškom gostovanju u Ukrajini da bi izborila dodatne kvalifikacije. Čačićeva Hrvatska izgledala je bezidejno, beskrvno i na trenutke očajno, te je otkaz bio jedini logičan potez HNS-a.

Mnogi smatraju da je stigao prekasno, jer je Hrvatska praktički na rubu duboke provalije, a s nje će ju pokušati spasiti Zlatko Dalić.

Dalić je trenerski ugled i kredibilitet stekao poglavito odličnim rezultatima u arapskom i azijskom svijetu, gdje je vodio ponajveće klubove i materijalno se osigurao za tri života. Taj je uvjet navodno bio vrlo važna stavka, jer se šuška da Savez u financijskom smislu ne stoji baš najbolje. HNS ne može platiti trenera kojem su financije najvažnija stavka, posebice ako se Hrvatska ne plasira na SP, dok je Daliću novac vjerojatno zadnja stvar na popisu želja.

Savez je s Dalićem spojio ugodno s korisnim, dobio je kvalitetnog trenera kojeg će javnost vjerojatno dobro prihvatiti i neće ga preskupo platiti.

Dalić nije preuzeo klupu na samo jednu utakmicu. On je dugoročno riješenje Saveza! Prihvatio je vrući krumpir, jer mu je rečeno da će ostati izbornik kako god se završile kvalifikacije. A završavaju, barem grupnom fazom, u ponedjeljak, utakmicom u Ukrajini. Postoji puno kombinacija uoči posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Hrvatska osim s pobjedom nije sigurna za dodatne kvalifikacije.

Podsjetimo, nakon što je Finska uzela bod na Rujevici, a Island slavio u gostima kod Turske, Islanđanima je za direktan plasman u Rusiju potrebna još samo pobjeda protiv Kosova pred svojim navijačima. U tom slučaju dvoboj Ukrajine i Hrvatske direktno odlčujuće o drugom mjestu.

U slučaju remija, stvari se mogu posložiti i tako da Hrvatska bude najlošija drugoplasirana reprezentacija i jedina ne izbori dodatne kvalifikacije!

www.tomislavnews.com /gol.dnevnik.hr

 

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top