U promatranom razdoblju u Hercegovini su se ukupno razvela 53 para. Najviše razvoda zabilježeno je u Mostaru, čak 25.
Gledano po županijama najviše razvoda zabilježeno je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji 28, od čega je kao što smo naveli 25 u Mostaru, te tri u Jablanici. Potom slijedi Županija Zapadnohercegovačka s 21 razvodom. U ovoj županiji je u svakom mjestu zabilježen razvod.
Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku najmanje razvoda je registrirano u Hercegbosanskoj županiji. U ovoj županiji zabilježen je po jedan razvod u Tomislavgradu i Kupresu, te dva u Livnu.
U Mostaru sklopljeno više brakova nego u HBŽ-u
Iako ova županija ima najmanje razvoda, u njoj se ljudi čini se i najmanje vjenčanju. U promatranom razdoblju zaključena su 149 braka, a najviše... u Livnu (75) i Tomislavgradu (53).
U ŽZH-u je sklopljeno ukupno 220 brakova. U ovoj županiji po razvodima prednjači Ljubuški (11), a slijedi ga Široki Brijeg (5).
U HNŽ-u je daleko najviše zaključenih brakova, čak 543. Najviše zaključenih brakova je u Mostaru čak 269. Zanimljivo da je u Mostaru sklopljeno više brakova nego u cijelom HBŽ-u. Nakon Mostara po broju zaključenih brakova slijede Konjic (74), Čitluk (56), Čapljina (47).
Podaci Federalnog zavoda za statistiku
Hercegbosanska županija
Razvodi (4) – Kupres 1, Livno 2 i Tomislavgrad 1
Zaključeni brakovi – 149
Županija Zapadnohercegovačka
Razvodi (21) – Široki Brijeg 5, Grude 4, Ljubuški 11, Posušje 1
Zaključeni brakovi – 220
Hercegovačko-neretvanska županija
Razvodi (28) – Mostar 25, Jablanica 3
Zaključeni brakovi – 543

www.tomislavnews.com/grude-online.info

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top