Afera "Stipendije" natjerala je Darinka Mihaljevića, ministra MUP-a HBŽ da podnese ostavku na mjesto predsjednika OO HDZ BiH Livno. 

Izvor Žurnala blizak HDZ-u BiH tvrdi da je  Mihaljevića na općinskoj predsjedničkoj poziciji  zamijenio trenutni zastupnik u Skupštini HBŽ Stipo Pelivan, koji je izabran jednoglasnom odlukom.  

Pelivan je bivši predsjednik Vlade HBŽ, zatim bivši predsjednik Skupštine, bivši zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH.  Bio je predmet istrage Županijskog tužiteljstva u Livnu zbog  sumnji za zloupotrebu položaja.  Radi se o dvije krivične prijave koje je protiv njega podnijela stranka HDZ 1990. Prva se odnosi na krađu  glasova na izborima, a druga na takozvani slučaj „Dva Pavića“ odnosno  zastupnicima Mirku Paviću i Boži Paviću koje je izabrao HDZ 1990, a koje je nakon toga prema navodima iz prijave „kupio“ HDZ BiH.

Danas je sjednica Županijskog odbora HDZ BiH, gdje će raspravljati o Mihaljevićevoj smjeni s još jedne stranačke funkcije.  

O ministarskoj sudbini Darinka Mihaljevića raspravljat će se na narednoj sjednici Skupštine HBŽ za koju novi termin još uvijek nije utvrđen. 

 

www.tomislavnews.com / Izvor : zurnal.info

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top