Naša knjižnica u Tomislavgradu smještena je u pitoreskno potkrovlje s pogledom na Mijatovu ulicu, kafić Sokol, Duboki put pa sve do šimićevske Ljubuše, skriva carstvo knjige. Nema tišeg i uzbudljivijeg mjesta od nje...

 

Sinoć je u organizaciji KIC-a - Gradske knjižnice Tomislavgrad održana književna večer na kojoj su, pozorno slušani od brojne publike, nastupili književnici-članovi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne: Mijo Tokić, Ivan Baković, Stanislav Bašić, Ivan Sivrić, Radica Leko, Ružica Hrnjkaš, Grgo Mikulić i fra Ćiro Lovrić.

Nakon toplog i zasluženog pljeska književnicima, uslijedilo je ugodno iznenađenje: profesorica Srednje strukovne škole iz Tomislavgrada Snježana Redžepagić proglašena je najčitateljicom Gradske knjižnice za 2017. godinu!

Priznanje, uz čestitku i cvijeće, uručila joj je ravnateljica KIC Danijela Papić.

Omiljena duvanjska profesorica Snježana Redžepagić, primajući priznanje, u vrlo nadahnutoj zahvali, izrekla je divno slovo o knjižnicama, posebice ovoj u Tomislavgradu, o knjizi, o vrijednosti čitanja, o životu...

Donosimo tekst zahvale uistinu vrijednu bilježenja:

Izuzetno mi je zadovoljstvo primiti ovo lijepo priznanje u ovom trenutku, na ovome mjestu i u vašem društvu. Razmišljala sam je li primjereno da ga baš ja dobijem jer sam profesionalno vezana za knjigu. Ali tko bi odolio priznanju na kojemu uz tvoje ime stoji "naj"?! Šalu na stranu, budući je predlagatelj Gradska knjižnica, da je riječ o knjizi i da se u obrazloženju spominju i moji učenici, sa zadovoljstvom ga prihvaćam ovo priznanje i zahvaljujem na njemu.
Sretna sam i to nije patetika. Dugi niz godina, a da mi ženska sujeta dopušta reći i nekoliko desetljeća, povezana sam s našom knjižnicom. Ona je jedno od najugodnijih mjesta u našem gradu. S poštovanjem se, kao čitatelj i učitelj zahvaljujem na svakoj informaciji, raspravi, sugestiji i preporuci; čuvanju i traženju knjige, toleranciji prema nemarnosti vraćanja knjiga, te ljubaznosti i susretljivost i prema učenicima koji nekada naruše kodeks rada knjižnice.
Hvala gospođi Zdenki Vukadin koja mi je uvijek znala izabrati knjigu koja mi treba uljepšati dan i koja nastavlja u mirovini druženje s njom. Hvala dragoj Marijani na kvalitetnom razgovoru, a koja i sama može ponijeti titulu najčitatelja - čitateljice i kojoj želim što skoriji povratak. Pohvala Mahiri koja unosi svoju osobnost i na mladalački način promovira knjigu i staru damu Knjižnicu iznosi na društvene mreže i približava je mladima, a tu je i Maho koji se izvrsno uklapa u ovu priču.
Naša knjižnica smještena je u pitoreskno potkrovlje s pogledom na Mijatovu ulicu, kafić Sokol, Duboki put... pa sve do šimićevske Ljubuše, skriva carstvo knjige. Nema tišeg i uzbudljivije mjesta od nje. Otvoriš knjigu i tom tišinom poteče život : i buran i miran, i brutalan i nježan, i prolazan i vječan... I tko napisa taj život? Književnik. Tu se osjeća najčvršća spona između pisca, knjige i čitatelja. Jedni bez drugih ne možemo.
Svi smo mi u knjizi života, smješteni između dvije korice. Listamo polako stranicu po stranicu i kad se zatvori jedno poglavlje, otvara se drugo, i tako u beskraj. U ovoj knjizi-knjizi života nema listanja unazad, nema brisanja ni kidanja stranica..i opet nas pisac zaustavi u vremenu i sve u nekoj ovozemaljskoj knjižnici.

Prijatelji dragi, želim vam da još dugo listate stranice svoje knjige. A sve nas neka češće ponese, uznese, pa neka nas i raznese književna rima! Ugodnu i lijepu noć želim svima!, kazala je u zahvali nakon primanja priznanja prof. Redžepagić.

 

www.tomislavnews.com/Lj. Đikić 

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top