TKO JE BIO NAJUSPJEŠNIJI POLITIČAR NA PODRUČJU OPĆINE TOMISLAVGRAD U 2017. GODINI?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 
Početkom 2018. godine bit će objavljen natječaj za zapošljavanje 30 žena na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Vrgorac dobio pet milijuna kuna iz Program zapošljavanja žena - Europskog socijalnog fonda, u nadležnosti Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Poduzetnički centar Vrgorac d.o.o. je aplicirao projekt Niste sami. Riječ je o programu zapošljavanja žena u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, čiji korisnik je Grad Vrgorac.

Obradom projektnog prijedloga Vrgorčani su ostvarili 105 bodova od maksimalnih 110, te je projekt prihvaćen u 100 postotnom financiranju u iznosu od 4.976.325 kuna.

Zahvaljujući tim novcima zaposlit će 30 žena na 24 mjeseca, koje će skrbiti o starijim i nemoćnim osobama na području Vrgorca.

-Svrha Programa je pomoć starijim i nemoćnim osobama kojima je potrebno omogućiti pravo na trajnu društvenu uključenost uz sprečavanje prerane institucionalizacije, koji su u sustavu socijalne skrbi prepoznati kao osjetljivi korisnici, a prema podacima Centra za socijalnu skrb takvih je 184 korisnika, koji će uz podršku i pomoć u kući, imati pravo i na iznos do 200 kuna mjesečno higijenskih potrepština – ističe Ante Pranić, vrgorački gradonačelnik.

Prekvalifikacija za tražena zvanja

Također, cilj je i zaposliti teže zapošljive skupina žena, s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, mlade žene koje su u izašle iz sustava socijalne skrbi i udomiteljskih obitelji te s najviše završenim SSS obrazovanjem.

Omogućena im je i prekvalifikacija za zvanja njegovateljice i hotelske sobarice u trajanju četiri mjeseca. Kroz prekvalifikaciju, zaposlenice će odraditi teorijski i praktični dio nastave koja će biti upisana u radnu knjižicu. Sve zaposlenice proći će motivacijske radionice kao i tečaj upoznavanja s osnovama informatike.

Početkom 2018. godine bit će objavljen natječaj za zapošljavanje 30 žena na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

- Cilj projekta je osposobiti i uključiti u rad veći broja žena, a ujedno starijim i nemoćnim ljudima, bar na jedno određeno vrijeme pružiti podršku i pomoć i time im poboljšati kvalitetu života – kaže Pranić.

PODSJEĆAMO NA NAŠ PROJEKT, SLIČAN OVOM VRGORAČKOM, OD PRIJE TRI GODINE , A KOJI ČAMI NEGDJE U LADICAMA :

IDEJNI PROJEKT KOJI TRAŽI INVESTITORE: KAKO ZAUSTAVITI ISELJAVANJE MLADIH LJUDI I SKRBITI O STARIJIMA (2.)?

www.tomislavnews.com / Izvor: VL

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top