Kada smo na FB pronašli stranicu „Ne-Da Fantasy“ i neobično maštovite rukotvorine predmeta za svakodnevnu, ali i prigodnu uporabu, željeli smo upoznati osobu koja to izrađuje...

 

Nije nam trebalo mnogo vremena za pronaći mladu ženu Nedu Šteko, rođenu u Posušju, udatu u duvanjsko selo Mrkodol, a s obitelji, suprugom i dvojicom sinova, živi u gradu-Tomislavgradu.

Pronašli smo Nedu za u recimo tako, radnoj prostoriji, okruženu već urađenim predmetima, ali i materijalom za izradu novih, ljepilom, bojama, kistovima, kao u pravoj maloj umjetničkoj radionici.

FOTO GALERIJA

Pitamo Nedu od kuda joj ideja raditi ove neobično lijepe predmete, a koji, osim upotrebne imaju i estetsku-ukrasnu vrijednost, svrhu?

„Uvijek sam željela nešto ovako raditi, pa čim su sinovi malo narasli ja sam tražila neki hobi, raditi nešto na čemu ću iskoristiti svoju kreativnost, a da to bude i od koristi, praktične uporabe. Nakon kraćeg razmišljanja, prije dva mjeseca, odlučila sam izrađivati ove , rekla bih, lijepe stvarčice“, odgovara nam uz osmijeh gospođa Neda.

Što izrađujete, nabrojite neke od rukotvorina?

„Izrađujem ove neobične okvire za fotografije, ukrasne kutije za više namjena, čaše za mladence,kutije za šminku,kutije za dječicu...

Evo, ove kutije za pelene su jako popularne, satovi u obliku likova iz crtića, cvjetići za svatove, čaše za mladence, okviri za slike različitih dimenzija i natpis po želji, adventski vijenci, vijenci za vrata, višenamjenske kutije za djecu i odrasle, prigodni darovi za različita slavlja...“

Što se sada najviše naručuje?

„ Okviri za fotografije se stalno traže, zatim višenamjenske ukrasne kutije, posebno ove za šminku, ženama se jako sviđa, a za muškarce imamo posebne kutije s omiljenim sportskim klubom ili znakom auta, u boji i dimenzijama po želji.Na svim darovima po želji kupca pišemo datume, imena... U predbožićne blagdane bilo je više narudžbi adventskih vijenaca, ukrasa...Volim raditi ove predmete, mašte imam dovoljno, inspiracije i strpljenja, jer za lijepo oblikovanje i finiranje ovih predmeta treba puno strpljenja“, kaže nam Neda i dodaje:

 

„Kupci su zadovoljni mojim pristupom, a ja presretna kad usrećim nekog, jer često kupci traže da im ja predložim što za neku prigodu darovati i, uglavnom, poslušaju moj prijedlog. Često mi i sinovi priteknu u pomoć, njima je to jedna vrsta zabave, a meni dobro dođe“, zadovoljna je svojim hobijem-malim obrtom naša sugovornica Neda Šteko, vlasnica STR „Ne-da Fantasy“ u Tomislavgradu.

 

Nedu i njezinu obrtničku radnju nije teško naći u Tomislavgradu, a stalno je dostupna na mobitel broj:

063 464 661 ili na FB stranici: https://www.facebook.com/NeDa-Fantasy-1973415556280483/

 

www.tomislavnews.com / Promo tekst

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top