Grude će biti domaćin 1. međunarodnog kupa mažoretkinja, natjecanja pod nazivom "Alpe Dunav Adria".Natjecanje će okupiti brojne mažoretkinje iz Slovenije, Hrvatske, te BiH, a koje će se natjecati u šest kategorija.

- U Grudama vas, 2. i 3. veljače 2018. godine očekuje puno pozitivne energije, plesa, zdravog natjecateljskog duha te ugodnog druženja i dobre zabave. Ukratko, jedno veselo i toplo ozračje. Ususret ovom lijepom, rasplesanom događaju, u ime svih Grudskih mažoretkinja, želimo vam iskrenu dobrodošlicu u Grude, dobre rezultate i puno sportske sreće - priopćila je za portal Grude.com Ivana Bošnjak, predsjednica Društva Grudske mažoretkinje.

 

U kategoriji seniorki, iz BiH nastupaju Uskopljanke, Tomislavgrađanke, Mostarke, zatim iz RH mažoretkinje grada Vukovara, te iz Slovenije, mažoretkinje iz kluba Rap Radeče, Trebnja i Novog Mesta. Kod juniorki tu će biti mažoretkinje Sevnice i Trebnja kada je Slovenija u pitanju, zatim Uskoplje, Tomislavgrad, Grude i Busovača kada je BiH u pitanju, te iz Hrvatske mažoretkinje gradova Ilok i Vukovar. Među kadetkinjama natječu se slovensko mažoretno društvo Šentjanž, klub Rap Radeče, mažoretkinje Tomislavgrad, Grude i Mostar, te mažoretkinje grada Vukovara.

 

Glavni suci su Anita Lalović, Barbara Novina, Vjekoslav Perić, Dalibor Perković i Sabina Seme. Što se službenog programa tiče, u petak 2. veljače, u 18.00 sati je prva sudačka sjednica, a zatim će uslijediti službeni treninzi, akreditiranje za natjecanje, pa slobodan program i druženje. U subotu, 3. veljače, kada je i glavni dio događaja, svečano otvaranje natjecanja uslijediti će u 14.00 sati, a natjecanje počinje od 14.30 sati do 17.00 sati. U 17.00 sati započinje show program u kojem će se predstaviti sve članice Grudskih mažoretkinja koje ne sudjeluju u natjecateljskom dijelu. Svečano proglašenje najboljih je u 18.00 sati. Cijena ulaznice za ovo, već sada možemo reći, vrhunsko natjecanje koje povezuje tri države u okruženju, na sam dan natjecanja iznosit će 10.00 KM, a u pretprodaji se mogu nabaviti za 5.00 KM, preko administracije Društva Grudske mažoretkinje. Natjecanje se održava u dvorani Bili Brig u Grudama.

www.tomislavnews.com / Izvor : Grude.com/Foto: arhiv TN

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top