Jučer je postalo pravomoćno Rješenje o kupovini pilaneMM-Šujica DI D.O.O. Tomislavgrad, koju je 20. prosinca, 2017. godine, na Javnoj prodaji kupilo poduzeće"Ćićko-kommerce" iz Tomislavgrada...
 
Donosimo jedan dio iz Oglasa kako i se znalo što je bio Predmet oglasa bio, odnosno što je "Ćićko-kommerce" kupio i kolika je bila početna cijena: 

 

OGLAŠAVA

X JAVNU PRODAJU IMOVINE STEČAJNOG DUŽNIKA

METODOM NEPOSREDNE POGODBE

 

Predmet oglasa je prodaja imovine stečajnog dužnika: Građevinski objekti, zemljište i oprema. Osma prodaja

- Proizvodni pogon: Zemljište upisano u z.k. ul.br. 981 k.o. SP Šujica na kojem su izgrađeni:

- Građevinski objekti: Glavna proizvodna hala. Nadstrešnica rezane grade, kuća za odmor radnika, trafostanica, hala za proizvodnju kalemova, autoradionica, upravna zgrada sa skladišnim dijelom, drvena nadstrešnica, sušara rezane građe, kotlovnica.nadstrešnica za kalemove, crpna stanica. Parcele koje su upisana u zk. ul. 981 označene su kao: k.č.br. 2474/1 P=1.512 m 2, kč.br. 2493/15 P=5.236 m2, k.č. br. 2470/3 P=2.269 m2, k.č.br.2474/2 P= 4.231 m2, k.č. br. 2474/3 P=9.273 m2. k.č. br. 2474/4 P=U81 m2, k.č. br. 2474/7 P=46 m2.

- Oprema koja se nalazi u pripadajućim objektima; pogon pilane, motorna vozila i drugi strojevi, energana. Specifikacija opreme koja se prodaje dostupna je zainteresiranim kupcima u prostorijama stečajnog dužnika. Početna prodajna cijena (zemljište, objekti sa pripadajućom opremom iznosi: KM 250.000,00. Sve prethodno navedeno čini jednu ekonomsku cjelinu i tako se prodaje.

...................................................................................................................................................................

Na ovaj Oglas javila su se tri kandidata zainteresirana za kupovinu Pilane, a "Ćićko-kommerce" je ponudio najviše-260.000,00 KM, po kojoj cijeni je i prodana, odnosno kupljena MM-Šujic DI d.d.o. Tomislavgrad.

Svi rokovi za žalbe po ovoj prodaji su istekle, pa je Odluka o prodaji, odnosno kupi postala pravomoćna.

To nam je jutros ekskluzivno za Tomislavnews.com potvrdio direktor  "Ćićko-kommerca" gospodin Ivan Kovačević uz napomenu da do pravomoćnosti Odluke o tomu nije želio javno govoriti.

-Ovih dana "Ćićko-kommerce" će se i formalno upisati vlasnikom Pilane u Šujici, odnosno sve imovine koja je bila predmet Javne prodaje-kazao nam je Kovačević, a na pitanje koji su planovi s Pilanom u Šujici, odgovoro je:

-Mi planiramo pokrenuti proizvodnju onoga što je i do sada Pilana proizvodila, s tim što moramo izvršiti remont svih strojeva, a planiramo kupiti i neke nove strojeve. Sada sve zavisi koliko ćemo sirovina, oblovine dobiti od Šumarije, a javili smo se na natječaj za dodjelu. Početak proizvodnje planiramo u svibnju ove godine, a u početku planiramo zaposliti 30 radnika, a vjerojatno, ovisno od situacije, zaposlit ćemo i više-odgovor je gospodina Kovačevića.

Mi samo možemo čestitati i poželjeti sreću i vlasnicima i radnicima "Ćićko-kommerce", jer zaposliti 30 radnika u proizvodnji u  ovakvom gospodarskom stanju je zaista velika stvar za jednu malu općinu kakva je Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com

 

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top