TKO JE BIO NAJUSPJEŠNIJI POLITIČAR NA PODRUČJU OPĆINE TOMISLAVGRAD U 2017. GODINI?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Ivica Pašalić Lhotak  svoju ruku nije poklonila đavlu. Ostala je mala, ali ponosna Ivica, koja se odrekla privilegija

Ako se čovjek vrati samome sebi, uvijek se može zapitati: „Varam li ja samoga sebe? Nisam li prevaren?“ Nakon razdoblja uvjerenja, ali i sigurnosti u samoga sebe često slijedi razdoblje zabune. Onaj tko čvrsto vjeruje, još više sumnja u samoga sebe. HDZ BiH je povikao: „Vjerujemo u izlazak iz krize, razvoj gospodarstva, suzbijanje korupcije i kriminala, zapošljavanje mladih, stručnih i obrazovanih osoba, neovisno pravosuđe koje će sankcionirati kriminalnu privatizaciju, pljačku i nezakonito bogaćenje političke vrhuške koja je dušu predala đavlu, samo trebamo smijeniti vladu Nediljka Rimca.“

Sama vjera nije im bila dovoljna, pa se crv sumnje uvlačio u njihov povik za spas županije. HDZ BiH kao „stožerna hrvatska stranka“ izlaz je pronašla sklapanjem pakta sa Srbima i Bošnjacima koji čine sve da Hrvati nestanu u BiH, te najpoznatijim svjetskim trgovcima Mislavom Sučićem, branitelju „Frankfurt bojne“ i Lijanovićima, koji su do jučer bili izdajnici hrvatskog naroda, a sada su njihovi saveznici. Pakt koji su potpisali zastupnici Srba, Bošnjaka i najpoznatijih trgovaca u županijskoj skupštini sa „stožernom hrvatskom strankom“, s ciljem rušenja Nediljka Rimca, pucanj je u svakog hrvatskog branitelja, svako hrvatsko dijete i svakog hrvatskog čovjeka.
Uvjereni u laku pobjedu na izvanrednoj sjednici Županijske skupštine, „stožerna hrvatska stranka“ iznenada se našla u problemima. Nedostaje im jedna ruka, ruka srpskog zastupnika kojemu je umrla majka, jer zastupnica stožerne hrvatske stranke Ivica Pašalić Lhotak  svoju ruku nije poklonila đavlu. Ostala je mala, ali ponosna Ivica, koja se odrekla privilegija, jer nije htjela izdati hrvatske nacionalne interese. Kada nitko ne vidi zlo koje činimo sami sebi, i onda kada to zlo nikome ne šteti, naša savjest nas opominje i optužuje da činimo dobro i ispravno. Ivica Pašalić Lhotak otkrila je što valja činiti, pokazala je odgovornost prema svom narodu i rekla NE, ne izdaji, jer želi živjeti bez osjećaja grižnje savjesti prema sebi, svojoj obitelji i svom narodu.

Prije svakih izbora stranke nam obećavaju blagostanje i prosperitet, a dobivamo lažna obećanja. Tko nas je osiromašio? Tko je uzeo poduzeća za 1 KM? Tko je pokupovao stanove i sagradio vile diljem Hrvatske? Tko vozi skupocjena vozila? Tko je uzeo visoke zastupničke plaće? Obični građani sigurno nisu! Umjesto ulaganja u razvoj gospodarstva, županija se sve više zadužuje i ulazi u dužničkom ropstvo. Gospodarstvo je na koljenima. U županiji imamo JP „Šume HBŽ“ i dvadesetak pilana, a nemamo niti jedne tvornice, ali zato izvozimo balvane i poluproizvode, a niti jedan gotov proizvod. U vrijeme teške gospodarske krize, jedino županijski i parlamentarni zastupnici redovito primaju plaću i naknade za svoj nerad i osobni prosperitet, dok narod prevrće kontejnere u potrazi za hranom. Varam li samoga sebe, jesam li prevaren i od koga, te slijedi li razdoblje sumnje u nove vladare naših života.


Livno, 09. prosinca 2013.   

Neovisni vijećnik                                                                                                        
                          
Jakov Perković Zmija

Rate this item
(4 votes)

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top