TKO JE BIO NAJUSPJEŠNIJI POLITIČAR NA PODRUČJU OPĆINE TOMISLAVGRAD U 2017. GODINI?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Na naš e-mail stigao je ovaj tekst neovisnog vijećnika OV Livno, Jakova Perkovića-Zmije


Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća vodila se burna, a na momente i mučna rasprava oko izbora vanjskog člana Povjerenstva za pitanja branitelja. Povjerenstvo za izbor, imenovanja i administrativna pitanja u sastavu: Draško Dalić (HDZ BiH), Dubravka Brnić (HDZ BiH), Ibrahim Velić (SDA) i Stipe Kelić (samostalni vijećnik) u povjerenstvo su predložili kandidata SDA Muju Sitnića iz Gubera, iako je najbolje uvjete imao Ivica Kasalo iz Suhače. Za Muju Sitnića glasovali su vijećnici HDZ BiH i SDA, ali njihov prijedlog nije dobio natpolovičnu potporu vijećnika, jer su neki vijećnici HDZ BiH odbili postupiti po „dogovoru" koalicije HDZ BiH - SDA.

Rasprava oko izbora vanjskog člana Povjerenstva za branitelje pokazuje pravi odnos HDZ BiH i kupljenih vijećnika prema hrvatskim braniteljima. Kod branitelja je zavladao pesimizam, strah i neizvjesnost. Mnogi branitelji nemaju posao, strahuju od neimaštine, nemaju što jesti, nemaju zdravstvenu zaštitu, nisu zasnovali obitelj, odaju se alkoholu, boje se lažnih optužbi i istraga, te zamjeranja onima koji odlučuju o njihovoj sudbini. Veliki broj krenuo je preko granice putem bez povratka.
Za HDZ BiH nije bitno što se hrvatski branitelji u Livnu lažno optužuju od strane SDA za protjerivanja, ubijanja i zatvaranje muslimana u logore! Za HDZ BiH nije bitno što Bakir Izetbegović, visoki dužnosnik SDA optužuje Republiku Hrvatsku, hrvatski narod, HV i HVO za udruženi zločinački pothvat na čelu kojeg je stajao dr Franjo Tuđman, iako je neosporna činjenica da su u ratu Hrvati, HV i HVO nahranili, naoružali i spasili muslimanski narod, te spriječili genocid nad muslimanima u Bihaću.
Političari štite vlastite interese i ne žele promjene, jer bi se morali odreći privilegija koje su ostvarili korupcijom i kriminalom. Umjesto ljubavi i zahvale, branitelji su u najvećoj mjeri naišli na nerazumijevanje i zaborav. Nepovjerenje i srozavanje svih vrijednosti uvukli su se među branitelje, a malodušnost je zamijenila prkos koji smo imali u Dom. ratu. Nadu i optimizam nismo izgubili, ali jesmo vjeru u poštenu politiku i političare koji su domoljublje zamijenili osobnim interesima, a što stvara nesigurnost i neizvjesnost  kod branitelja.  

Zapitajmo se, koliko je svatko od vijećnika blizak s braniteljima, koliko zastupa njihove, a koliko osobne ili stranačke interese? Sve hrvatske stranke obećale su riješiti probleme braniteljske populacije, ali niti jedna nije ponudila rješenje, kojim bi se popravilo njihovo teško stanje. Što su političari ostvarili od svojih predizbornih obećanja? Ništa! Ljudima se lažno obećava bolji život, a branitelji imaju osjećaj da im se političari naslađuju i rugaju na njihovoj naivnosti i vjeri kako će oni riješiti njihove probleme. Nikome se ne može vjerovati. Zaposliti se može jedino preko stranaka i veza. Za branitelje nema mjesta, nema poštenja, kao što nema bogatstva bez lopovluka
Nakon što gospodin Mujo Sitnić nije dobio potrebnu većinu glasova pristupilo se glasovanju za izbor kandidata Ivice Kasala. Iako Mujo Sitnić više nije bio u igri za izbor u Povjerenstvo za branitelje, protiv izbora Ivice Kasala, osim troje vijećnika SDA, glasovali su: Draško Dalić, Glorija Lijović, Dubravka Brnić, Niko Hrga i Ivan Pavlović iz HDZ BiH, te Slavica Gotovac, Nada Rimac i Stipe Kelić. Ostali vijećnici (16) bili su ZA izbor Ivice Kasala. Troje vijećnika nije bilo nazočno sjednici, a jedan vijećnik se nije želio izjašnjavati oko izbora bilo kojeg kandidata.

Livno, 13. lipnja 2014.                                                                   Jakov Perković

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on Lip 13, 2014

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top