U svezi s navodnim prijetnjama  Zori Terzić, informiramo javnost da  Ministarstvo unutarnjih poslova HB Županije, nije zaprimilo nikakvu prijavu niti dojavu od strane Zore Terzić ili Demokratske Fronte - Željko Komšić, o navodnoj prijetnji.


Naime, na temelju članka 165. stavak 1. a u svezi sa člankom 100. Zakona o kaznenom postupku F BiH,  djelatnici PU Livno su dana 21.07.2014. godine, u prostorijama PU Livno,  sačinili Zapisnik o saslušanju svjedoka na okolnosti pisanja medija vezano za prijetnje koje su "navodno" upućene prema Zori Šeremet- Terzić.
Tom prilikom Zora Terzić je, između ostalog, izjavila u svezi medijskih istupa Demokratske Fronte - Željko Komšić da je dana 12.07.2014. godine obaviještena od stranačkih kolega da je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva na predstojećim izborima. Nakon što je u prvi moment bila iznenađena tj. nepripremljena na takvu vrstu ponude i nakon konzultacije s užim krugom obitelji, odlučila je odbiti navedenu ponudu, priopćeno je iz MUP Hercegbosanske županije.
Također, Zora Terzić je navela da joj nitko nije prijetio, niti je napuštala općinu Livno, zbog bilo kakvih prijetnji, a kamoli državu BiH u posljednje vrijeme.
Podsjetimo: Prije tri dana zastupnica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH  Borjana Krišto uputila je Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegbosanske županije  zastupničko pitanje u svezi s nedavnim medijskim natpisima o navodnim prijetnjama kandidatkinji za hrvatskog  člana Predsjedništva iz Livna koja je zajedno s obitelji, zbog prijetnji morala napustiti BiH.
„Ova izjava i mnogi medijski natpisi u svezi s navedenim morali bi zabrinuti svakog pojedinca, a na poseban način instituciju koja brine o sigurnosti svakog građanina.
Stoga postavljam pitanje Ministarstvu unutarnjih poslova HB županije:
Što je poduzelo i što namjerava poduzeti u ovom slučaju u cilju rasvjetljavanja događaja a sve u interesu zaštite i osiguranja života svakog pojedinca koji živi u BiH?
Tražim da se o svemu ovom informira javnost kako se o ovakvim stvarima ne bi spekuliralo u dnevno-političke svrhe?“, navela je Krišto u pismu upućenom MUP-u HBŽ-a.
Dakle, ovo priopćenje iz MUP HBŽ je i odgovor zastupnici Krišto na njezino pitanje, ali i odgovor javnosti koja je preko medija, (kojih i zašto?) bila (dez)informirana o prijetnjama gospođi Šeremet-Terzić i njezinom odlasku (zbog prijetnji) u inozemstvo ili na odmor izvan Livna.
www.tomislavnews.com

Rate this item
(0 votes)

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top