Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić, ministrica pravosuđa i uprave, Mirjana Stojsavljević-Petraković i ministar financija, Stipan Šarac održali su radne sastanke s predstavnicima Svjetske banke koje je predvodio Zahid Hasnain, vođa misije i stručnjak za javni sektor.

 

Na odvojenim sastancima predsjednik Vlade i ministri u Vladi upoznali su prisutne predstavnike Svjetske banke s načinom i radom kao i nadležnostima Vlade Hercegbosanske županije, proračunom za 2016. godinu i proračunskim korisnicima, te s aktivnostima koje se poduzimaju u skladu s Reformskom agendom i Akcijskim planom, s posebnim naglaskom na oblast unapređenja reforme javnog sektora.

Tijekom sastanaka razmatrana je izrada srednjoročnog pristupa upravljanja u javnom sektoru u Hercegbosanskoj županiji, uključujući financijske okvire, trenutne i dugoročne potrebe za reformama upravljanja ljudskim resursima, kao i poboljšanju pružanja usluga u administraciji.

Predstavnici Svjetske banke istakli su kako ovaj projekt rade u suradnji s MMF – om te imaju za cilj analizirati trenutno stanje u BiH i na osnovu istoga izraditi dokument preporuka usmjerenih u pravcu prevladavanja uočenih poteškoća i nedostataka.

Prema riječima predsjednik Vlade, Draška Dalića, Vlada Hercegbosanske županije će nastaviti suradnju sa Svjetskom bankom u cilju poboljšanja životnog standarda ljudi i osiguranju ekonomskog rasta, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

TN

Rate this item
(0 votes)

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top