Jutros je preminuo fra Ante Perković , rođen  1937. godine, u Kovačima-Tomislavgrad. Preminuo je u  u Područnoj crkvi u Stipanićima, gdje je trebao služiti svetu misu.


O smrti dobrog fratra Ante Perkovića duvanjski puk je izvijestio fra Josip Jolić, svećenik koji  je služio svetu misu danas u 10:30 sati, u duvanjskoj Spomen-bazilici.


Pokop preminulog fra Ante  obavit će se u utorak, 11. veljače, u 13 sati , na Gradskom groblju Karaula u Tomislavgradu.

Obitelji iskrena sućut, a fra Anti pokoj vječni daruj Gospodine!

www.tomislavnews.com

O smrti fra Ante jutros javlja i medjugorje-info

Fra Ante Perković, član Hercegovačke franjevačke provincije, preminuo je u njedjelju, 09. veljače 2014., pred sv. misu, koju je trebao slaviti u Stipanićima, župa Tomislavgrad, od srčanog udara u 77. godini života, 58. godini redovništva i 50. godini svećeništva. Proviđen je sakramentom umirućih.
Fra Ante je rođen 30. travnja 1937. u Kovačima, župa Tomislavgrad. Nakon osnovne škole u Donjem Brišniku stupa u Makarskoj u sjemenište 1953., a maturira u Visokom 1958. Bogosloviju polazi u Visokom 1958., nastavlja u Sarajevu i završava u Zagrebu na KBF, gdje diplomira 1966. Franjevački habit oblači 14. srpnja 1956. u Kraljevoj Sutjesci, a vječne zavjete polaže 12. srpnja 1962. na Humcu. Za svećenika je zaređen 02. kolovoza 1964. na Širokom Brijegu. Kao svećenik službovao je u Posušju, Tomislavgradu, Frohnleitenu (Austrija), Čerinu, Šuici, Singenu (Njemačka), Vitini, Gradnićima, Frauenfeldu (Švicarska), Međugorju, a smrt ga zatekla kao župnog vikara u Tomislavgradu. Bio je gvardijan u Tomislavgradu u vremenu od 1978. do 1985. kad je iz temelja obnovio tomislavgradsku baziliku. Sv. misa zadušnica za pok. fra Antu slavit će se 11. veljače 2014. u 13,00 sati u crkvi u Tomislavgradu, a potom sprovodni obredi i ukop na groblju Karalula. Počivao u mir Božjem!

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top