Danas, na prekrasnom zimskom danu, u šetnju smo krenuli k Ćavarovom Stanu, naselju na Duvanjskom polju, udaljenom 3-4 kilometra od grada, a uz put...

 

A uz put smo snimili i požar-vatru, gorjela je suha trava, trska, korov...A oblaci su plovili po nebu duvanjskom, iznad prostranoga polje i bilo ih je zanimljivo gledati i u mašti stvarati figure koje su svojim susretima, sudaranjima pravili. Prošli smo i kroz Ćavarov Stan, mirno je, nigdje nikoga, a čuo se samo lavež pasa i tiho šumorenje visokih jablanova.

U daljini Vran i Ljubiša tiho šapuću pjesmu ljubavnu još uvijek umotani snježnim šalovima, s druge strane mašu im susjedi Malovan i Tušnica, s juga Smiljevača i Midena...

FOTO GALERIJA

I tko zna do kada bi gledali u čarobne oblake, snježne vrhove brda i planina da zrakoplovi nisu ukrstili zračne staze ostavljajući pamučasti trag na plavom nebu, a sunce počelo naginjati preko Grabovice, Privale, pozdravljati se s Buškim jezerom.

Još jedan lijep zimski dan proveli smo ugodnom šetnjom dragim krajem!

www.tomislavnews.com/lj.

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top