Ukoliko do sada niste rezervirali, dobili, naručili ili kupili tek objavljeni roman „Zatišje“ duvanjske pjesnikinje i novinarke Ljube Đikić, evo kako možete doći do svog primjerka:

 

  1. kupiti ga, za sada, samo u duvanjskim knjižarama po cijeni od 15 KM, to je najjednostavnije ako ste u Tomislavgradu
  2. uplatiti uplatnicom na račun Udruge za kulturu i informiranje „Tomislav“ Tomislavgrad iznos od 16 KM (15 KM cijena knjige + 1 KM poštarina) ako vam knjigu treba poslati poštom u B i H.

-   Broj računa UG „Tomislav“ Tomislavgrad je u  Addiko Bank, d.d. Tomislavgrad:

3060052689511159, svrha doznake: uplata za roman.

-    Potrebno je TOČNO napisati ime, prezime i adresu pošiljatelja, odnosno osbe na čiju adresu treba poslati roman, a da osoba živi u B i H. Nakon potvrde o uplati knjiga stiže u roku 3 dana.

 

  1. Ako živiti na području Europe roman „Zatišja“ možete naručiti/uplatiti u eurima, a cijena je 11 Eura (8 eura cijena knjige + 3 eura poštarina).
  • Uplatnicom uplatite iznos od 11 Eura : Addiko bank, d.d. Tomislavgrad, na račun UG“Tomislav“ Tomislavgrad broj: IBAN BROJ BA 393060002877809841, SWIFT CODE: HAABBA 22.
  • Potrebno je TOČNO napisati ime, prezime i adresu pošiljatelja, odnosno osobe na čiju adresu treba poslati roman, a da osoba živi na području Europe. Nakon potvrde o uplati knjiga stiže u roku 6 dana.
  1. Ukoliko živite u Republici Hrvatskoj roman „Zatišje“ možete naručiti/uplatiti u kunama na račun UG „Tomislav“ Tomislavgrad, po cijeni od 80 kuna ( 60 kuna cijena knjige + 20 kuna poštarina).

 

  • Uplatnicom uplatite iznos od 80 kuna : Addiko bank, d.d. Tomislavgrad, na račun UG“Tomislav“ Tomislavgrad ,  broj: IBAN BROJ: BA393060002877813915, SWIFT CODE : HAABBA22.
  • Potrebno je TOČNO napisati ime, prezime i adresu pošiljatelja, odnosno osobe na čiju adresu treba poslati roman, a da osoba živi na području Republike Hrvatske. Nakon potvrde o uplati knjiga stiže u roku 4 dana.
  1. Knjigu možete naručiti i uplatiti i za drugu osobu, ako TOČNO navedete njezinu adresu na uplatnici, jer na adresu napisanu na uplatnici šaljemo poštom knjigu.

        VAŽNA NAPOMENA : ZA SADA NIJE MOGUĆE NARUČITI/UPLATITI ROMAN S DRUGIH KONTINENATA, OSIM DA NETKO IZ EUROPE UPLATI I NARUČI ROMAN ZA NEKOGA TKO ŽIVI PREKO OCEANA I NAPIŠE TOČNU ADRESU KOMU TREBA POSLATI KNJIGU!

 

UNAPRIJED ZAHVALJUJEMO SVIMA KOJI NARUČE I PLATE KNJIGU „ZATIŠJE“ I NA TAJ NAČIN DAJU POTPORU MLADOJ IZDAVAČKOJ DJELATNOSTI UDRUGE GRAĐANA ZA KULTURU I INFORMIRANJE „TOMISLAV“ IZ TOMISLAVGRADA.

 

 

ROMAN IMA 200 STRANICA, NA KORICAMA JE GRAFIKA „ ODLAZAK“, VIRGILIJA NEVJESTIĆA, SVJETSKI POZNATOG GRAFIČARA ROĐENOG NA DUVANJSKOM POLJU.

 

Donosimo izvode iz recenzija, preporuka za tiskanje romana „Zatišje“:

 

SVATKO IMA ŽIVOT ZA ROMAN

 „Svojevrstan moto  Ljube Đikić, autorice romana ZATIŠJE je „Uvijek mi je bilo čudno što ti pisci moraju izmišljat, treba samo slušat ljudske priče, sudbine, tajne. Znaš li ti, dijete moje, da svatko iz naše obitelji ima život za romana.“

Ispovijesti u romanu obiluju zapletima i kulminacijama, a najčešće baladno završavaju. U romanu je cijela galerija likova i njihovih sudbina. Ljubav je stalni movens u romanu i uzrok neobičnim sudbinama. Svojom tematikom roman je svojevrstan dokument vremena od pedesetih godina prošloga stoljeća do naših dana. Stoga nema sumnje da će privući pozornost ljubitelja beletristike, te teoretičara i povjesničara književnosti.

Slijedom navedenoga sa zadovoljstvom preporučam objavljivanje romana ZATIŠJE.

(Izvod iz recenzije)

Prof. dr. sc. Marko Dragić

 

 

ROMAN KOJI SE ČITA U DAHU

Prvi roman ZATIŠJE  pjesnikinje, scenaristice, skupljačice narodnog blaga i doajenke hrvatskog novinstva u B i H, Duvanjke Ljube Đikić, okvirna je priča o povijesti jedne obitelji koju autorica veže uz događaj-pokop glave obitelji, djeda  Stanka. „Did Stanko, za života strog, ali pravičan, selo ga se plašilo, ali nikome pomoć nije odbio“.

Šestero  Stankove djece, stigli na pokop iz različitih dijelova svijeta, ispričat će pojedinačno Stankovoj unuci Klari „ vječitoj studentici iz velikog grada, od koje su svi malo zazirali i koja je sve seoske dogodovštine pretvarala u pjesme, uglavnom u desetercu, jer je to mojim rođacima bilo razumljivije , pjesnički nastrojenoj i do Boga radoznaloj.“, svoju životnu priču obilježenu u većini slučajeva fatalnom ljubavlju.

Samo autor s iskustvom kakvo u pisanju ima Ljuba Đikić može od naoko ne previše atraktivne tematike stvoriti zanimljivo i čitko štivo koje se čita u dahu i koje će  u svakom slučaju obogatiti sve ljubitelje čitanja, a osobito one domaćega književnog stvaranja, pa toplo preporučujem ovaj rukopis za objavu.

(izvod iz recenzije)

Blanka Kraljević, prof.

www.tomislavnews.com /PROMO

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top