Danas je Valentinovo, Dan zaljubljenih, Dan ljubavi kojega čestitamo od srca punog ljubavi svim ljudima na svijetu!

A neobično čestitku-spomenar upravo su za Valentinovo izradili i završili učenici Likovne sekcije Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu, pod vođstvom profesora Likovne kulture i umjetnika Enisa Redžepagića, od kojega je i potekla ova ideja o izradi panoa-spomenara.

Veliki pano koji plijeni pozornost svih koji ulaze u školsku zgradu u gradskoj osnovnoj školi u Tomislavgradu postavljen je na zidu hodnika. Učenici koriste svaki slobodan trenutak zastati pred tim zidom spomenarom, tražeći svoj potpis „svoje srce“, a potom krenu čitati od srca do srca i čitati imena svojih kolega i djelatnika svoje  Osnovne škole Ivana Mažuranića.

FOTO GALERIJA

O kakvom je projektu riječ, objasnio nam je profesor Redžepagić, idejni tvorac ovoga projekta, kojega mnogi u Tomislavgradu zovu kratko Hek.

„ U okviru projekta Lina, koji je organiziran u našoj školi, i Valentinova, učenici Likovne sekcije su s puno truda i ljubavi, ostvarili ovu ideju. Završili smo pano dug 16 metara na kojemu je srce za svakog učenika i djelatnika naše škole i područnih škola, a u svakom srcu je potpis učenika ili djelatnika. Radili smo dugo i strpljivo, te smo kroz likovni rad koji odiše ljubavlju i simbolikom, uz maštovitu dekorativnost okupili sve na jednom mjestu, sve na jednom panou, svojevrsnom učeničkom spomenaru. Poruka ovoga našega rada jest da sve dolazi iz srca, a njih je ovdje, brojem i srcolikom, 1250 i svi su pretočeni u jedinstven ornament ljubavi i uzajamnog uvažavanja i povjerenja među svim ljudima našega planeta, što vodi do uspjeha.

Čestitamo svima Valentinovo i ovim našim srcima šaljemo poruku ljubavi i mira svim ljudima svijeta“, pojasnio nam je simboliku ovoga spomenara i u ime svim poslao poruku i čestitku za Dan zaljubljenih profesor Redžepagić.

A pano-spomenar uistinu je impresivan i vjerujemo da je, ako ne najveći na svijetu, a ono sigurno jedinstven po svojoj izvedbi i poruci, pa i mi čestitamo Dan zaljubljenih svima, a posebno onima koji su osmislili i ostvarili ovo vrijedno, zašto ne reći, umjetničko djelo!

www.tomislavnews.com / Tekst : Ljuba Đikić/Foto : Davor Đikić

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top