Jutros je u duvanjskom kraju osvanuo lijep sunčan dan, pravi blagdan, Svetkovina sv. Ante Padovanskog, kojemu vjernici duvanjskog kraja hodočaste u župe : Šujicu, Bukovicu-Brišnik i Grabovicu...

Danas će se svečane svete mise služiti u trima župama Duvanjskog dekanata kojima je zaštitnik sveti Ante: u Šujici, Grabovici i Bukovici-Područnoj crkvi u Donjem Brišniku.

Po tradiciji i u dubokoj vjeri vjernici su iz duvanjskog kraja u osvit dana krenuli u ove tri župe, hodočaste omiljenom svecu katoličkih vjernika, svecu čudotvorcu sv. Anti Padovanskom,   zaštitniku male djece, nerotkinja - žena koje mu se željne potomstva usrdno obraćaju, pomoćnik je i potencijalnim udavačama, koje ga zazivaju u traženju dobrog supruga, ozdravljenje vida i pronalaženje izgubljene stvari.

Danas, na Svetkovinu sv. Ante, svečana misna slavlja u Duvanjskom dekanatu služit će se, po tradiciji, u Šujici u 11 sati , a predvodit će je fra Mladen Vukšić (Posušje), a u 18 sati, takoĐer u Šujici, je sveta misa s blagoslovom djece.

Svečano misno slavlje služit će se u 11 sati i u Područnoj crkvi sv. Ante u Donjem Brišniku, Župa Bukovica, a predvodit će je fra Jozo Radoš-Đoka, župnik Župe Roško Polje,
Svečano misno slavlje služit će se u 11 sati i u Župi Grabovica, a predvodit će je biskup Zdenko Križić.

FOTO GALERIJA

Bit će, sigurni smo, pobožno i lijepo u svim trima župama, gdje su pripremljeni i posebni programi, zato se uputite na mise, a mi vas podsjećamo na najpoznatiju molitvicu svetom Anti-čudotvorcu:

AKO TRAŽIŠ ČUDESA

Ako tražiš čudesa, moli se svetom Anti,
Njem su od nebesa čuda dari dati

On ozdravlja bolesne, a mrtve uskrisuje;
Vraga, gubu odgoni i nevolje svake.

More od njeg strahuje, a verige pucaju.
Uda stvari propale - stari, i mladi primaju.

On ozdravlja bolesne, a mrtve uskrisuje;
Vraga, gubu odgoni i nevolje svake.

Isčeznu pogibelje, a nevolje nestaje
Kažu koji primaju, za sve Padovanci.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu

Svim Antama, Antonijama,Antićima, Anticama...želimo sretan imendan njihovog nebeskog zaštitnika, a svima neka bude lijep i ugodan ovaj dan, po zagovoru svetog Ante!

www.tomislavnews.com

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top