U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Prisoje 18.6.2017.godine je podijeljen sakrament svete potvrde.

Svečana sveta misa koju je predvodio generalni vikar don Željko Majić bila je u 11 sati. Na misu su došli krizmanici iz 4 župe Buškog jezera: Prisoje, Grabovica, Rašeljke i Vinica. Ukupno je bilo 30 krizmanika. U koncelebraciji su bili župnici iz 4 župe ali i drugi svećenici. Ove godine je župa Prisoje sa župnikom don Ivanom bila domaćin župa. Pa su stoga krizmanici iz Prisoja bili aktivni sudionici svete krizme. Pod misom je jako lijepo pjevao zbor Regija Coeli. Okupio se velik broj vjernika iz svih župa. Don Željko je u prigodnoj ali i odličnoj propovijedi potakao krizmanike ali i sve nas da ostanemo vjerni Bogu i Crkvi i pohvalio zajedništvo sve 4 župe Buškog jezera.

FOTO GALERIJA

Nakon krizme u župnoj crkvi don Željko i župnik don Ivan su pošli u obiteljsku kuću Ivice Ćurića gdje je podijeljen sakrament svete potvrde njegovoj kćeri Vesni Ćurić. Vesna Ćurić je dijete sa posebnim potrebama. Na poseban način smo se radovali ovoj krizmi. Nastojali smo u svemu izići u susret i pomoći ovoj obitelji da ih Duh Sveti u njihovim potrebama pomogne. Nakon krizme svi su svećenici pošli u veliku župnu dvoranu kod župnika na objed u susret. Bilo je prisutno 8 svećenika, generalni vikar don Željko Majić ali i časne sestre Služavke Malog Isusa iz Sarajeva i Gromiljaka : s. Danica, s. Manda sa kandidaticama Ivkom i Anelom koje su došle posjetiti župu ali i biti uz našu krizmanicu Mariju Ivančić koja uskoro kreće u njihov samostan. 

Hvala lijepa ovoj generaciji krizmanika koji su bili aktivni kroz ovu godinu u Prisoju kao čitači, ministranti, pjevači i nastojali pomoći u svemu. Dragi Bog neka ih čuva i blagoslovi.

www.tomislavnews.com / don Ivan Bebek

 

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top