Misno slavlje predvodio je gvardijan duvanjski fra Sretan Ćurčić, uz koncelebraciju župnika fra Slavena i fra Marija...

 

Po tradiciji, na početku nove školske godine, služi se svata misa za duvanjske učenike, njihove učitelje i roditelje učenika. Danas je u duvanjskoj bazilici služena sveta misa za srednjoškolce- učenike Gimnazije Marka Marulića i Srednje strukovne škole Tomislavgrad, njihove profesore i roditelje srednjoškolaca.
U nadahnutoj propovijedi duvanjski gvardijan fra Sretan Čurčić je govorio o lijenosti kao grijehu, jer mladi ljudi, učenici ne trebaju biti lijeni kada su njihove obveze u pitanju, kako u školi, tako i na svetim misama.
 
"Teško se netko može smatrati savjesnim kršćaninom, ako nedjeljom spava do podne i i ne nazoči svetoj misi", kazao je u propovijedi fra Sretan, a potom je govorio o novim tehnologijama i njihovoj (zlo) uporabi, slanji u prosljeđivanju kojekakvih poruka.
 
" Što mislite da ja napišem i pošaljem nekomu na viber neku rečenicu iz Svetog pisma i napišem da je šalje dalje, biste li pomislili je li ovaj normalan, što mu je?", upitao je fra Sretan srednjoškolce, želeći im ukazati da korisnije iskoriste svoje vrijeme, a ne tipkajući na mobitelu.
 
Zazivajući Božji blagoslov na sve njih, fra Sretan je svima poželio dobro zdravlje, blagoslovljenu i uspješnu novu školsku godinu!
 
 
www.tomislavnews.com / Foto: Ivan Žilić Čamber
 

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top